Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP a revoluční tisková technologie HP EdgeLine

1.3.2007, Jan Vítek, aktualita
HP a revoluční tisková technologie HP EdgeLine
Společnost Hewlett – Packard představuje revoluční tiskovou technologii s názvem HP EdgeLine, na které prý pracovala déle než čtyři roky. Princip spočívá v kombinaci nejlepších vlastností inkoustového a laserového tisku a zaměřen byl především...
Společnost Hewlett – Packard představuje revoluční tiskovou technologii s názvem HP EdgeLine, na které prý pracovala déle než čtyři roky. Princip spočívá v kombinaci nejlepších vlastností inkoustového a laserového tisku a zaměřen byl především spolehlivý a rychlý tisk při minimálních nákladech.
Tiskárny s touto technologií používají čtyři stacionární tiskové hlavy umístěné v řadě vedle sebe po celé šíři tištěné stránky. Tisk tak probíhá v jediném plynulém průchodu papíru tiskárnou bez přerušování v důsledku "zaparkování" tiskové hlavy na začátek nového řádku. To má za výsledek až čtyřnásobná rychlost tisku v porovnání s nejnovějšími inkoustovými tiskárnami a také kvalitnější výstup. Spolehlivost technologie také tkví ve výhodách stacionárního provedení, kde se hlavy tolik neopotřebovávají.

Tisková hlava HP 4,25“ Edgeline Technology je členěna na 5 čipových jednotek (printhead chips), z nichž každá obsahuje 2.112 tiskových trysek. Každá tisková hlava dokáže tisknout dvě barvy a dohromady obsahuje 10.560 tiskových trysek, přičemž na jednu barvu připadá polovina z nich. Tiskárna se čtyřmi tiskovými hlavami je vybavena celkovým počtem 42,240 tiskových trysek. Na palec (2,54 cm) šířky tištěného dokumentu připadá 1.200 tiskových trysek, což dovoluje tisknout až v rozlišení 1.200 dpi. Více se dozvíte v odkazu na zdroj aktuality.

Zdroj: HP