Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP EliteDisplay E243d: dokovací monitor pro kancelář

24.10.2018, Jan Vítek, aktualita
HP EliteDisplay E243d: dokovací monitor pro kancelář
Společnost HP si připravila zajímavý monitor, který se bude hodit především do kanceláří, kam si s sebou nosíme notebook. EliteDisplay E243d se ale může stejně dobře uplatnit v domácnosti. 
HP EliteDisplay E243d lze označit za dokovací monitor, a to díky jeho výbavě. Z hlediska zobrazovacích schopností na něm není nic moc zajímavého, však jde o 24palcový panel IPS s rozlišením Full HD, kontrastem 1000:1 a maximálním jasem 250 cd/m2. Pozorovací úhly jsou pro IPS obvyklých 178 ° v obou směrech, odezva je velice průměrných 7 ms a obnovovací frekvence základních 60 Hz. 
 
 
Z hlediska bezpečnosti se hodí integrovaná webkamera, která je umístěna ve vysunovacím modulu, takže se můžeme snadno ujistit, že nás nikdo opravdu nemůže sledovat. Vedle toho je vybaven hubem s konektory USB 3.0 typu A a přes ten může do připojeného zařízení dodávat až 65 W energie. Nakonec je ještě vybaven sluchátkovým konektorem a ethernetovým portem, takže pokud máte vhodně vybavený notebook, stačí přijít k monitoru, připojit jeden USB kabel a rázem můžete mít k dispozici desktopové pracoviště. 
 
 
Monitor je vybaven flexibilním stojanem, který umožňuje i nastavení výšky a disponuje funkcí pivot. Webkamera má rozlišení 720p a vedle toho poblíž i dva mikrofony, ethernetový kontroler nabízí propustnost 1 Gb/s a USB hub je čtyřportový. Na straně připojeného počítače se má využít rozhraní USB typu C, které právě může podporovat napájení a také přenos obrazového signálu díky DisplayPort 1.2 Alt mode. Maximální spotřeba činí 155 W, typická pak 38 W a pohotovostní 0,5 W.
 
Nicméně monitor můžeme napojit také klasicky, a to pomocí rozhraní D-Sub a HDMI 1.4. HP EliteDisplay E243d bude k dispozici od prosince za doporučenou cenu 329 dolarů. 
 
Zdroj: Anandtech