Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQ 900 - Komunikátor s QWERTY klávesnicí

12.6.2008, Pavel Bureš, aktualita
HP iPAQ 900 - Komunikátor s QWERTY klávesnicí
O novém komunikátoru z dílny společnosti HP se mluví docela dlouho. Teprve teď však výrobce oznámil, kdy se přístroj začne prodávat. Vězte, že HP iPAQ 900 se na pultech obchodů objeví 30. června, potěšující je, že tento termín se nevztahuje...
O novém komunikátoru z dílny společnosti HP se mluví docela dlouho. Teprve teď však výrobce oznámil, kdy se přístroj začne prodávat. Vězte, že HP iPAQ 900 se na pultech obchodů objeví 30. června, potěšující je, že tento termín se nevztahuje pouze na americký trh, ale i na ten evropský.

HP iPAQ 900 je relativně malý komunikátor s operačním systémem Windows Mobile 6.1 Professional. Je vybaven dotekovým displejem o rozlišení 320 x 240 bodů, za zmínku stojí úhlopříčka, která činí pouhých 2,46", což je o několik desetin palce méně než u většiny konkurenčních zařízení se stejným rozlišením. Dostatek výkonu má na starosti procesor Marvell PXA270 416 MHz, 128 MB RAM a 256 MB flash ROM také potěší.




Přístroj je vybaven čtyřpásmovým GSM modulem, pro datové přenosy je k dispozici GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA. Řidiče a turisty by mohla potěšit integrovaná GPS, za zmínku stojí rovněž digitální fotoaparát s automatickým zaostřováním a rozlišením 3 Mpix.

Vzhledem k velikosti přístroje jsme velmi zvědavi na to, jak se společnosti HP povedla QWERTY klávesnice. Podle dostupných fotografií to vypadá, že jsou jednotlivé klávesy vypouklé, verdikt se samozřejmě dozvíte ale až v recenzi.

Zdroj: HP