Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQy série H63xx - Další aktuality

21.4.2004, Petr Hájek, článek
HP iPAQy série H63xx - Další aktuality
Společnost Hewlett Packard má již dlouho zvyk povolit některým svým korporátním zákazníkům spatřit chystaná Pocket PC před tím, než jsou handheldy oficiálně ohlášeny na veřejnosti. Dle jedné osoby, která se pochlubila zahraničním kolegům z webu iPAQabilities, k tomu došlo i tentokrát. Dnes proto přinášíme bezprostřední první dojmy a prožitky tohoto šťastlivce.
Zatímco některé weby jsou dodnes přesvědčeny, že HP iPAQ H6300 je toliko kolosální konspirace jakéhosi australského webu kvůli větší čtenosti, jako například msmobiles.com s článkem "Lies, damned lies and fake specifications" - "Lži, naprosté lži a vymyšlené specifikace," jiné, jako třeba iPAQabilities (odkaz viz zdroj za článkem) se domnívají, že přístroje řady HP iPAQ H63xx jsou realitou.

Ale předejme již slovo onomu anonymnímu uživateli: "Dnes jsem se v obchodní záležitosti zastavil u HP. Při rozhovoru s panem X přišla řeč i na přístroje série iPAQ H6300, usmál se a řekl, ať chvilku počkám. Odešel a když se za pár minut vrátil, držel HP iPAQ H6315. Opravdu jsem jej držel v ruce a měl jsem možnost si s ním pohrát. H6315 je typ s vestavěným digitálem a podobně jako předchozí PDA sérií H39xx a H5xxx má na levé straně tlačítka pro zesílení nebo zeslabení.

Specifikace, které se porůznu objevily na celé řadě webů, jsou pravdivé. "Proč zrovna OMAP procesor ?" zeptal jsem se a muž řekl, že je to proto, že to je procesor, jenž byl používán od časných vývojových fází PDA a i při práci s BT a Wi-Fi se prokázal jako stabilní kus. Svoji roli v tom samozřejmě hraje i cena, protože HP chce toto zařízení nabídnout za ceny atraktivní i pro běžné spotřebitele, také dodal, že HP chce mít absolutní jistotu, že vše bude naprosto stabilní. Přístroj neběží na operačním systému Windows Mobile 2003 Second Edition, již ale probíhají patřičné testy, takže zařízení se sice objeví s obyčejnou verzí WM 2003, časem by se ale měl ukázat i upgrade."

Dotyčná sdílná osoba dále doplnila, že HP iPAQy série H6300 jsou následníky H5500 a že se v řadě H6000 objeví další model ještě před koncem roku. Přístroj se má začít prodávat v USA údajně již během letošního května a od srpna i v Evropě.

Tak jako tak, o tom, zda má pravdu msmobiles.com nebo anonym z iPAQabilities, se přesvědčíme nejpozději během několika málo měsíců...