Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Mini 311C/Compaq Mini 311

14.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
HP Mini 311C/Compaq Mini 311
Vypadá to, že Nvidia se svým produktem opravdu zaujala. Platformu ION totiž nasadilo hned několik velkých výrobců. V oblasti netbooků se nejprve představilo Lenovo, poté OCZ a nyní i HP. Na trh by se v dohledné době měl dostat produkt s...
Vypadá to, že Nvidia se svým produktem opravdu zaujala. Platformu ION totiž nasadilo hned několik velkých výrobců. V oblasti netbooků se nejprve představilo Lenovo, poté OCZ a nyní i HP.



Na trh by se v dohledné době měl dostat produkt s označením HP Mini 311C/Compaq Mini 311. Po designové stránce se nový model velmi podobá současným Pavilionům. Spodní část je provedena ve stříbrné barvě, zatímco víko displeje je laděno do černé barvy a ozdobeno ornamenty. Společnost HP zvolila pro svůj netbook úhlopříčku 11,6“ do které osadila LCD s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů. Díky velikosti netbooku nabídne HP Mini 311C 92% klávesnici.

Z hlediska hardwarové výbavy se žádné překvapení nekoná, neboť výrobce vsadil na stejné komponenty jako většina ostatních konkurentů. V srdci netbooku bude pracovat procesor Intel Atom N270 s frekvencí 1,6 GHz. Operační paměť je osazena ve velikosti 1 GB. Pevný disk nabídne kapacitu 160 GB. Novinkou je použití čipsetu ION LE, který na rozdíl od klasického IONu nabídne podporu pouze DirectX 9 a je určen pro Windows XP. Dle vyjádření Nvidie není tato verze IONu určena pro novější Windows 7. Patrně z těchto důvodů bude netbook dodáván s Windows XP SP3. Zbytek výbavy se taktéž neliší od konkurence. Čtečka karet 5v1, HDMI výstup, Wi-Fi, Bluetooth a 6-ti článková baterie.



Ve výsledku (dle specifikací) nabízí HP prakticky na chlup to samé jako ostatní výrobci. Navíc osekaný ION v kombinaci s dosluhujícími Windows XP není do budoucna příliš perspektivní řešení. Cena tohoto modelu se bude pohybovat okolo 8800 Kč (350 Euro). Přesné datum uvedení na trh zatím výrobce neoznámil.

Zdroj: TCM