Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP o trendech podnikového využívání počítačů

29.9.2010, Jan Vítek, aktualita
HP o trendech podnikového využívání počítačů
Společnost HP přišla s výsledky výzkumné zprávy Cyber Security Risks Report, která mapuje trendy v podnikovém využívání počítačů a bezpečnostní chyby v sítích za první pololetí roku 2010. Díky nim může management podniků získat přehled o...
Společnost HP přišla s výsledky výzkumné zprávy Cyber Security Risks Report, která mapuje trendy v podnikovém využívání počítačů a bezpečnostní chyby v sítích za první pololetí roku 2010. Díky nim může management podniků získat přehled o potenciálním riziku spojeném s daty a jejich úniky.
Zprávu vypracoval tým HP TippingPoint Digital Vaccine Labs (DVLabs) a ta se týká také využívání online podnikových aplikací a také sociálních webů, které mohou pro firmy znamenat vážné bezpečnostní hrozby. Zpráva na základě údajů o reálných bezpečnostních událostech ukazuje, jak takové aktivity vystavují síť riziku; díky tomu mohou firmy načerpat informace, aby si dokázaly s těmito problémy lépe poradit.

Hovoří se v ní především o tom, že přes 80 procent síťových útoků je cíleno na webové systémy, a to pokusy o narušení provozu nebo obsahu vložením závadného SQL kódu, PHP souboru či dalšími útoky. Tyto pokusy přitom za poslední půlrok dvojnásobně narostly a útoky proti webovým prohlížečům a webovým klientským aplikacím, jako je např. QuickTime nebo Flash, navíc v první polovině letošního roku vzrostly dokonce třikrát.

Zpráva firmy HP může pomoci firmám mimo jiného zmírnit bezpečnostní rizika formátu PDF, rychleji zastavit útoky využitím nových technik a zabránit opakování starších hrozeb (SQL Slammer, Code Red, Conficker). Celé znění zprávy najdete na této adrese.

Zdroj: TZ HP