Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP odhalilo počítač Compaq 6005 Pro Ultra-slim

21.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
HP odhalilo počítač Compaq 6005 Pro Ultra-slim
Před dvěma dny vydala společnost Hewlett-Packard nový all-in-one počítač určený spíše pro domácí použití. Dnes se však zaměřila ryze na korporátní klientelu a představila Compaq 6005 Pro Ultra-slim. Jak již napovídá samotný název, jedná...
Před dvěma dny vydala společnost Hewlett-Packard nový all-in-one počítač určený spíše pro domácí použití. Dnes se však zaměřila ryze na korporátní klientelu a představila Compaq 6005 Pro Ultra-slim.



Jak již napovídá samotný název, jedná se o velmi tenký stolní počítač s rozměry 251,5 x 254 x 66 mm. Na pracovní stůl můžete tento model umístit jak v horizontální, tak vertikální pozici. Pro větší stabilitu je připravena „dokovací“ stanice. Po stránce vzhledu nabídne Compaq 6005 Pro klasický HP design, tedy kombinaci černých a stříbrných ploch.



Uvnitř tohoto malého šasi se skrývá výbava od AMD. Procesor je možno volit z několika variant, nabízeny budou modely z rodiny Sempron, Athlon II a také Phenom II. Operační paměť DDR3 je podporována do kapacity 8 GB. V oblasti grafického výkonu vsadilo HP na integrovaný Radeon HD 4200, který s přehledem zvládne i přehrání HD obsahu. Monitor připojíte skrze analogový D-Sub, či moderní digitální DisplayPort.



Pro čtení optických médií bude možné volit mezi tenkou mechanikou DVD-ROM, či DVD+-RW. Pevný disk je nabízen do kapacity 250 GB. Novinkou je možnost osazení SSD úložiště s maximálním prostorem 80 GB. Ochrana dat je možná díky přítomnosti TPM čipu. Pro napojení do firemní infrastruktury je k dispozici gigabitový Ethernet, případně volitelný Wi-Fi adaptér 802.11 b/g/n.

Nabídka operačních systému je poměrně bohatá, volit můžete mezi edicemi Windows (XP, Vista, 7), nebo sáhnout po linuxové distribuci SUSE Linux Enterprise Desktop 11. Pro zájemce s vlastním operačním systémem je k dispozici varianta vybavená pouze FreeDOS.



Potěšeni budou také příznivci ekologie, tento model totiž využívá zdroj s vysokou účinností 87%. Dalším plusem je použití materiálů bez obsahu BFR/PVC. Díky těmto výrobním postupům a úspornému chodu se může Compaq 6005 pochlubit dodržením standardů ENERGY STAR a EPEAT.

Nový Compaq 6005 Pro Ultra-slim bude dostupný od 26.dubna. Cena závisí na finální konfiguraci, nejlevnější varianta začíná na 11 500 Kč ($599).

Zdroj: TCM