Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Pavilion HDX vstupuje do prodeje

27.7.2007, Marek Štelčík, aktualita
HP Pavilion HDX vstupuje do prodeje
Počátkem dneška vstupuje do prodeje notebook společnosti Hewlett Packard nesoucí název Pavilion HDX, který je také přezdívaný „The Dragon“. Jedná se o velký notebook s širokoúhlým displejem o úhlopříčce 20,1“ a nativním rozlišením WSXGA+...
Počátkem dneška vstupuje do prodeje notebook společnosti Hewlett Packard nesoucí název Pavilion HDX, který je také přezdívaný „The Dragon“. Jedná se o velký notebook s širokoúhlým displejem o úhlopříčce 20,1“ a nativním rozlišením WSXGA+ (1680x1050). Zajímavé je pak samotné řešení upevnění displeje, který lze vyklápět. Jedná se o takové monstrum určené pro náruživé hráče či příznivce náročných multimédií. Obsaženy jsou čtyři reproduktory a nechybí ani subwoofer. Notebook dostal také HD DVD-ROM mechaniku a HDMI port, grafické operace obstarává ATI Mobility Radeon HD 2600 XT s podporou DirectX 10 a 512MB pamětí.


Ani o TV se nemusíte bát, obsažen je HP HDTV Hybrid TV tuner a dálkové ovládání je také součástí základního balení. Notebook je poháněn procesory Intel Core 2 Duo T7500, T7700 či Core 2 Extreme X7800. Uvnitř dále naleznete až dva 200GB Serial ATA disky, což dá v důsledku 400GB skladovacího prostoru. Mezi standardní vybavení patří také integrovaná webová kamera, snímač otisků prstů, Bluetooth 2.0 s EDR, Wi-Fi adaptér a také čtečka paměťových karet 5-in-1. Herní monstrum nabídne dále čtyři USB 2.0 porty, dva výstupy pro sluchátka, mikrofon, eSATA, TV výstup a FireWire.



Bohužel se ve zprávě neuvádí údaje o výdrži obsažené devítičlánkové baterie, výdrž však u takovéhoto notebooku při plném výkonu pravděpodobně moc dlouhá nebude. S tím však společnost počítá a dodává, že pokud uživatel vyžaduje vysokou mobilitu, měl by sáhnout po jiném modelu z nabídky. Proto není příliš na obtíž ani váha zhruba 7 kg. Notebook HP Pavilion HDX si můžete pořídit a konfigurovat na stránkách společnosti Hewlett Packard, cena pak začíná na 2999 amerických dolarech. Co se operačního systému týče, tak můžete použít až 64-bitový Windows Vista Ultimate.

Zdroj: Laptoplogic