Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP prý ruší tablet Slate s Windows 7

5.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
HP prý ruší tablet Slate s Windows 7
Společnost Hewlett-Packard nedávno koupila krachujícího výrobce Palm a ihned se tak vyrojily spekulace o nových produktech založených na operačním systému WebOS. Asi největší otazník se vznášel nad připravovaným tabletem Slate. (prvotní...
Společnost Hewlett-Packard nedávno koupila krachujícího výrobce Palm a ihned se tak vyrojily spekulace o nových produktech založených na operačním systému WebOS. Asi největší otazník se vznášel nad připravovaným tabletem Slate.


(prvotní představa o WebOS v tabletu Slate)

Nyní to vypadá, že se odhady jednotlivých magazínů stanou skutečností. Podle neověřených informací totiž HP zcela zastavilo vývoj tabletu Slate s Windows 7, který se měl postavit zatím suverénnímu iPadu. Důvodem je nespokojenost s ovládáním, nízkou výdrží a vysokými teplotami.


(upravený Slate redaktory Slashgearu)

Zatím co iPad je mnohými odsuzován za absenci některých technologií, tak HP Slate nabízel na papíře takřka dokonalé parametry. Nyní si však nejspíše v HP uvědomili, že si nastavili až příliš vysokou laťku. Hlavním kamenem úrazu jsou nové Windows 7, které sice nabízejí dotykové ovládání, ale systém jako celek je stále navržen spíše pro ovládání myší a klávesnicí.


(Slate se mohl stát soupeřem iPadu, bohužel zatím jen na papíře)

Problémy se však týkají i hardwaru. V nitru tabletu Slate byl plánován procesor Intel Atom Z530. Ten se prý v tenkém těle přehřívá a jeho spotřeba také nenaplnila původní očekávání. Veškerá pozornost se tak nyní ubírá k operačnímu systému WebOS. Zdali se změní i hardware uvnitř tabletu, je zatím otázkou.

V táboře Apple tak mohou slavit, neboť vážný konkurent se stahuje z bojiště a vývoj nového tabletu zabere minimálně rok. Mezitím se tedy zájemci musí spokojit s iPadem, či počkat na ohlášené modely s Androidem.

Zdroj: Slashgear, Engadget