Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí Compaq dx2020: vysoce úsporné PC s procesorem VIA C7 pro čínský trh

13.4.2007, Milan Šurkala, aktualita
HP uvádí Compaq dx2020: vysoce úsporné PC s procesorem VIA C7 pro čínský trh
Pro čínský trh uvedla společnost HP úsporné PC Compaq dx2020 s procesorem VIA C7-D. Ten tiká na frekvenci 1,5GHz a jeho spotřeba nepřesahuje 20W. Umožňuje tak vytvořit mnohem úspornější počítače než s tradičními procesory. Stinnou stránkou...
Pro čínský trh uvedla společnost HP úsporné PC Compaq dx2020 s procesorem VIA C7-D. Ten tiká na frekvenci 1,5GHz a jeho spotřeba nepřesahuje 20W. Umožňuje tak vytvořit mnohem úspornější počítače než s tradičními procesory. Stinnou stránkou je samozřejmě nižší výkon, ale k vysokým výkonům toto microtower PC ani není určeno.



Počítač splňuje normy RoHS. Je postaven na chipsetu VIA CN700, který poskytuje také integrovaný grafický čip VIA UniChrome Pro II. Ten je opět vhodný pro kancelářské použití a pozitivem je hardwarová akcelerace MPEG2 stejně jako nízká spotřeba.

Jsou podporovány DDR2-533 paměti a to do maximální kapacity 1GB. Pevný disk se připojuje pomocí rozhraní Serial ATA (3Gbps) o kapacitě do 160GB. Podporováno je šest portů USB 2.0 (dva z nich jsou vyvedeny dopředu) a 10/100Mbps LAN.

Díky procesoru VIA C7-D, který disponuje technologií VIA StrongBox, jsou citlivé údaje na disku velmi dobře chráněny. Rozměry počítače činí 36,7×17,5×42cm.

Zdroj: www.via.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.