Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí nové servery ProLiant a platformu se čtyřjádrovými AMD Opterony

30.4.2008, Jan Vítek, aktualita
HP uvádí nové servery ProLiant a platformu se čtyřjádrovými AMD Opterony
Společnost Hewlett-Packard představila cenové dostupné a úsporné servery HP ProLiant a také platformu s x86 procesory AMD Opteron se čtyřmi jádry. Představeny byly dva modely ProLiant a kromě nich také rozšířené portfolio aplikací pro řízení...
Společnost Hewlett-Packard představila cenové dostupné a úsporné servery HP ProLiant a také platformu s x86 procesory AMD Opteron se čtyřmi jádry. Představeny byly dva modely ProLiant a kromě nich také rozšířené portfolio aplikací pro řízení vztahů se zákazníky (CRM), linuxové nástroje pro správu a technologie vzdáleného přístupu.
Novinkou je tak HP ProLiant BL260c G5, coby blade server, jenž se má pochlubit kompaktností, úsporným provozem a rozumnou cenou. Určen je pro instalaci do skříní HP BladeSystem c3000 a c7000 a firma jej předurčila pro pobočkové či vzdálené kanceláře. Podporovány jsou aplikace pro řízení vztahů se zákazníky, plánování podnikových prostředků, databázové aplikace, webové aplikace, služby sdílení souborů či tiskáren a výpočetní aplikace.


HP ProLiant BL260c G5

Druhým modelem je HP ProLiant DL120 G5, nejlevnější rackový server své řady na trhu. Stejně jako BL260c G5 využívá procesory Intel Xeon, ale v tomto případě pouze jeden. Kromě těchto serverů nabízí HP firmám všech velikostí servery se čtyřjádrovými Opterony. Jedná se celkem o osm modelů blade, tower a rack severů.

Další novinkou je uvedení řešení HP Secure Remote Access pro bezpečný a úplný přístup k podnikovým aplikacím z kterékoliv lokace. Využít je možno stolní počítače HP, tenké klienty, notebooky, kapesní počítače nebo i chytré telefony iPAQ. Řešení zahrnuje technologie Citrix Access Essentials, Microsoft Windows Server 2003 a Microsoft Small Business Server 2003 R2.

Zdroj: TZ HP