Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí nové síťové produkty pro výkonnější virtualizaci a lepší flexibilitu sítí

9.10.2009, Jan Vítek, aktualita
HP uvádí nové síťové produkty pro výkonnější virtualizaci a lepší flexibilitu sítí
Společnost Hewlett-Packard si pro své zákazníky připravila nové síťové produkty, které neváhá označit za revoluční. Záměrem je zvýšení výkonu virtualizace a také flexibility sítí. Jedná se tedy o nové produkty HP ProCurve a také řešení HP...
Společnost Hewlett-Packard si pro své zákazníky připravila nové síťové produkty, které neváhá označit za revoluční. Záměrem je zvýšení výkonu virtualizace a také flexibility sítí. Jedná se tedy o nové produkty HP ProCurve a také řešení HP BladeSystem.



Konkrétně jde o přepínače HP ProCurve 6120, jež jsou pro BladeSystem přímo určené a také nové modely v řadách HP ProCurve 8200 a 5400. Potom zpráva hovoří i o aktualizaci firmwaru HP Virtual Connect umožňující za běžného provozu přizpůsobovat šířku přenosového pásma požadavkům aplikací.

HP ProCurve 6120XG Blade Switch je 10Gb přepínač schopný splnit požadavky virtuálních počítačů a vysoce výkonných aplikací. Pokud jej spojíme s HP ProCurve Data Center Connection Manager, pak budeme moci využít automatickou správu a přidělování připojení a také tu je podpora technologie Converged Enhanced Ethernet (CEE). Ta později umožní integraci ethernetových sítí s Fibre Channel.

Přínosy HP Virtual Connect pak mají spočívat v dvojnásobné šířce pásma Fibre Channel dosahující nižší náklady na 8Gb port v porovnání s 20portovým modulem HP Virtual Connect 8 Gb Fibre Channel. Pak se zpráva také zmiňuje o rozšíření podpoře až 128 virtuálních sítí VLAN.

Zdroj: TZ HP