Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí úložný systém pro poskytovatele online služeb

18.7.2008, Marek Štelčík, aktualita
HP uvádí úložný systém pro poskytovatele online služeb
Společnost Hewlett Packard oznámila uvedení vysoce škálovatelného úložného systému, který zjednodušuje správu mnoha petabajtů dat (tisíců terabajtů) za dostupnou cenu. Ideálně se hodí pro provozovatele online služeb a digitálních médií....
Společnost Hewlett Packard oznámila uvedení vysoce škálovatelného úložného systému, který zjednodušuje správu mnoha petabajtů dat (tisíců terabajtů) za dostupnou cenu. Ideálně se hodí pro provozovatele online služeb a digitálních médií. Využití tak může najít u velkých podniků, v laboratořích či při streamování videa a přenosů velkých objemů dat. Odpovědí společnosti je HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100), dodává dále také to, že žádný jiný souborový úložný systém NAS na současném trhu nenabízí jednotné rozhraní pro správu s možností škálování do řádu několika petabajtů. Administrátor tak může spravovat několik petabajtů dat a společnost tak může snížit počet administrátorů a ušetřit náklady.



Pomáhat má zajistit, aby důležité podnikové aplikace byly vždy dostupné bez ohledu na změny prostředí, například sezónní výkyvy poptávky v případě online služeb sdílení fotografií nebo při zvýšené poptávce po proudech videa ve vysoké kvalitě u poskytovatelů médií a služeb sdílení souborů. HP ExDS9100 je jednotný systém, který se skládá ze tří hlavních komponent. První je výkonový blok, což je energeticky úsporná skříň HP BladeSystem s blade servery. Základní řešení tvoří čtyři serverové desky, z nichž každá poskytuje propustnost až 200 MB/s.



Tuto konfiguraci lze škálovat na maximální konfiguraci 16 desek až se 128 jádry, kdy dosáhne celkového výkonu 3,2 GB/s. Druhý je kapacitní blok v základní konfiguraci nabízející tři bloky s kapacitou 246 TB, maximálně je podporováno deset úložných bloků s kapacitou 820 TB. Poslední částí je software, kam spadá souborový clustering pro prostředí Webu 2.0, nechybí grafické rozhraní pro správu. HP ExDS9100 by měl být k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Cena není zatím známá.

Zdroj: HP