Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvedl dotyková PC a jedenáct nových notebooků

11.6.2008, Milan Šurkala, aktualita
HP uvedl dotyková PC a jedenáct nových notebooků
Na akci nazvané HP Connecting Your World v Berlíně oznámila společnost HP spoustu nových produktů, mezi nimiž byly nové dotykové počítače PC HP TouchSmart PC, jedenáct notebooků (řady Compaq, EliteBook PC) a ze zajímavých produktů můžeme...
Na akci nazvané HP Connecting Your World v Berlíně oznámila společnost HP spoustu nových produktů, mezi nimiž byly nové dotykové počítače PC HP TouchSmart PC, jedenáct notebooků (řady Compaq, EliteBook PC) a ze zajímavých produktů můžeme zmínit například monitor HP DreamColor LP2480zx se schopností zobrazit více než 1 miliardu barev.



HP TouchSmart PC je již druhou generací dotykových PC, které jsou postaveny na myšlence "vše v jednom". Dotyková obrazovka má úhlopříčku 22 palců. Fotografie a videa lze zobrazovat ve formě dlaždic nebo vějíře a je umožněna jejich rychlá publikace na serverech typu MySpace.com, stejně jako videa ve formátu Flash.



Série nových notebooků Compaq nabídne vedle vysoké užitné hodnoty rovněž industriální design. Díky technologii HP Mesh Imprint, kdy notebooky mají barvu tekutého kovu a dalším zajímavostem jako dotykové ovládání či bezokrajová lesklá obrazovka, mají nové notebooky skutečně velmi zajímavý design. Nechybí ani bezpečnostní technologie HP Protect Smart technologie zvyšující výdrž pevného disku při pádu.



Dalších sedm notebooků HP EliteBook PC je inspirováno letectvím. Šasi je z hořčíkové slitiny, obal je pak aluminiový. Tím by notebook měl být velmi odolný, jeho design podle společnosti vypadá "zajímavě a drsněji". Technologie HP QuickLook 2 umožní rychlý přístup k e-mailu, kalendáři, úkolům a nabízí klávesu HP Spare Key. HP File Sanitizer umožní trvale odstranit vybrané dokumenty, cookies a notebook pak splňuje armádní standardy pro zabezpečení. Notebooky jsou rovněž vyrobeny ze snadno recyklovatelných materiálů.

Zdroj: TZ HP
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.