Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Hermes a HTC Star Trek - QVGA přístroje s dostatkem komunikačních technologií

25.10.2005, Pavel Bureš, aktualita
HTC Hermes a HTC Star Trek - QVGA přístroje s dostatkem komunikačních technologií
Magazín msmobiles přinesl fotografie i parametry dvou zajímavých přístrojů s Windows Mobile, které bude prodávat např. mobilní operátor O2. Prvním z přístrojů je smartphone HTC Star Trek véčkové konstrukce. Zařízení disponuje displejem s...
Magazín msmobiles přinesl fotografie i parametry dvou zajímavých přístrojů s Windows Mobile, které bude prodávat např. mobilní operátor O2.

Prvním z přístrojů je smartphone HTC Star Trek véčkové konstrukce. Zařízení disponuje displejem s rozlišením 240x320 bodů a několika komunikačními technologiemi – EDGE, Bluetooth, GPRS a základní GSM. Výkon má na starosti procesor Texas Instruments OMAP, paměti RAM i ROM je shodně 64 MB (mluví se ale i o 128 MB ROM). Star Trek by podle dostupných informací měl být vybaven 2 megapixelovým fotoaparátem a bleskem (nejspíše LED dioda). Datum zahájení prodeje se odhaduje na duben 2006.

HTC Hermes s plnohodnotnými Windows Mobile Phone Edition nás zaujme QWERTY klávesnicí šikovně schovanou v útrobách; před psaním ji bude třeba vysunout. Displej není VGA, ale pouze 240x320 bodů. Podporovány jsou narozdíl od Star treku sítě 3. generace (UMTS) a HSDPA TBD. Hermes obsahuje navíc Wi-Fi (až 54 Mbps) a rychlý procesor 416 MHz. Parametry snímače fotoaparátu jsou stejné, jen v přední části najdete ještě druhou čočku, jedná se o fotoaparát zejména pro videokonference. Kapacity pamětí nejsou známy, zařízení by se mělo začít prodávat v květnu 2006.



Oba přístroje vypadají velmi zajímavě; HTC Star Trek by mohl nahradit Motorolu MPx220, která je sice véčkové konstrukce, ale je vybavena menším displejem. Většina nových QVGA smartphonů (např. Qteky) jsou rozměrná zařízení, což SR se svými 98.5 x 51.4 x 15.8 mm není.
Zdroj: msmobiles