Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Opal - Komunikátor pro spořivé

13.9.2008, Pavel Bureš, aktualita
HTC Opal - Komunikátor pro spořivé
Pro všechny zájemce o malý, lehký a designově docela povedený komunikátor s Windows Mobile máme dobrou zprávu. Podle dostupných informací se již za několik měsíců začne prodávat HTC Opal, který má na trhu nahradit model Touch. Chystaný Opal...
Pro všechny zájemce o malý, lehký a designově docela povedený komunikátor s Windows Mobile máme dobrou zprávu. Podle dostupných informací se již za několik měsíců začne prodávat HTC Opal, který má na trhu nahradit model Touch. Chystaný Opal má disponovat procesorem TI OMAP 200 MHz, jedná se tedy o stejný procesor, který byl použit již v HTC Touch a je otázkou, zda bude i přes všechny snahy výrobce poladit zařízení dostatečně výkonný i pro náročnější aplikace (např. multimédia).

Nový Opal je vybaven operačním systémem Windows Mobile 6.1 Professional, nechybí GPRS a EDGE pro připojení k Internetu, rychlejší způsoby surfování v podobě HSDPA či UMTS však Opal nenabízí. Můžeme být rádi, že výrobce nezapomněl na Bluetooth ani na Wi-Fi.




Změny se nedočkal ani displej, společnost HTC vsadila na léty ověřenou kombinaci 2,8" úhlopříčky a rozlišení 320 x 240 obrazových bodů. 256 MB ROM lze rozšířit pomocí microSD karet, pro běh aplikací je k dispozici 128 MB operační paměti. Nesmíme zapomenout zmínit přítomnost 2 Mpix fotoaparátu, podle dostupných informací však není jisté, zda HTC Opal disponuje také bleskem.

Při pohledu na seznam parametrů je jasná, že se nejedná o přístroj pro náročné uživatele. Důležitá je však koncová cena, až ta rozhodne, zda se uživatelům vyplatí investovat do přístroje s pomalým procesorem a na dnešní poměry zastaralým fotoaparátem.

Zdroj: the unwired