Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC představuje komunikátor Wildfire

19.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
HTC představuje komunikátor Wildfire
Významný hráč na poli mobilních komunikátorů, společnost HTC, se v poslední době blýskla několika špičkovými modely. Nyní přichází na řadu model Wildfire, který nenabídne nejnovější technologie, avšak měl by nabídnout nízkou cenu. Hlavním...
Významný hráč na poli mobilních komunikátorů, společnost HTC, se v poslední době blýskla několika špičkovými modely. Nyní přichází na řadu model Wildfire, který nenabídne nejnovější technologie, avšak měl by nabídnout nízkou cenu.



Hlavním ovládacím prvkem je kapacitní dotykový displej s úhlopříčkou 3.2“ a nepříliš vysokým rozlišením 240 x 320 (QVGA). Výkon by měl zajistit čipset Qualcomm MSM7225 s procesorem na frekvenci 528 MHz. Operační paměť je osazena v kapacitě 384 MB. Výkon této „sestavy“ sice nebude na současnou špičku stačit, avšak na operační systém Android 2.1 s nadstavbou HTC Sense by měl být adekvátní.



Pro uživatele je připravena paměť Flash ROM o kapacitě 512 MB s možností rozšíření díky slotu na microSDHC karty. Maximální podporovaná kapacita je 32 GB. Telefon je připraven na provoz ve frekvenčních pásmech 850, 900, 1800 a 1900 MHz. Pro přenos dat jsou určeny technologie UMTS, HSDPA, Wi-Fi 802.11b/g a Bluetooth 2.1. Uživatelé vyžadující navigaci zcela jistě potěší přítomnost GPS, A-GPS a digitálního kompasu.



Fotografování je možné skrze čip s rozlišením 5 megapixel. HTC se snad již nadobro rozhodlo přidávat LED přisvětlení, které ještě nedávno chybělo i u těch nejdražších modelů. Celý systém bude napájen baterií Li-ion s kapacitou 1300 mAh. Výdrž by mělo prodloužit čidlo reagující na intenzitu okolního osvětlením, ale také proximity senzor, který po přiložení telefonu k uchu zhasne displej.



Zapomenout nesmíme také na pohybový senzor, který dle polohy telefonu natočí obraz na displeji. I přesto, že je Wildfire mířen spíše do low-endové segmentu nabízí poměrně slušnou výbavu. Poslední trumf v podobě ceny si však HTC schovalo nejspíš až na konec července, kdy by se měl telefon dostat do prodeje.

Zdroj: HTC