Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC S740 - Perla mezi smartphony

27.8.2008, Pavel Bureš, aktualita
HTC S740 - Perla mezi smartphony
Společnost HTC představila další z řady chytrých telefonů vybavených klasickou telefonní i velkou QWERTY klávesnicí. Nový smartphone dostal do vínku operační systém Windows Mobile 6.1 Standard, jedná se tedy o aktuální verzi OS společnosti...
Společnost HTC představila další z řady chytrých telefonů vybavených klasickou telefonní i velkou QWERTY klávesnicí. Nový smartphone dostal do vínku operační systém Windows Mobile 6.1 Standard, jedná se tedy o aktuální verzi OS společnosti Microsoft pro přístroje bez dotekového displeje. Pohledem do specifikace člověk zjistí, že HTC S740 je v mnoha ohledech opravdu nadprůměrný smartphone.

Začněme u pamětí. 256 MB flash ROM (rozšiřitelných microSD kartami) pro operační systém, programy a uživatelská data tolik nepřekvapí, větší údiv a chvilkové strnutí v nás vyvolal fakt, že HTC S740 disponuje rovněž 256 MB operační paměti, takže uživatelé se už nebudou muset při výběru programů tolik dívat na to, kolik si která aplikace „ukousne“ z RAM. I v oblasti komunikačních technologií má nové HTC co nabídnout. Nechybí HSDPA, GPRS a EDGE, GSM modul pracuje na 4 obvyklých frekvencích.




Rozlišení displeje je obvyklých 320 x 240 bodů, délka úhlopříčky je však jen 2,4", což je o několik desetin palce méně, než kolik má velká část WM komunikátorů se stejným rozlišením. Příznivci jemného písma se tak mají na co těšit.

Výkon dostal na starosti procesor Qualcomm tepající na frekvenci 528 MHz. HTC nezapomnělo ani na fotoaparát, model S740 osadilo 3,2 Mpix snímačem. Smartphone váží 140 gramů včetně 1000 mAh akumulátoru. Z dalších parametrů zmiňme ještě GPS, Bluetooth 2.0 a podporu 802.11b/g. Smartphone se začne prodávat během září 2008.

Zdroj: TZ HTC