reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

HTC Smart – „Chytrý“ telefon s BREW

7.1.2010, Pavel Bureš, aktualita
HTC Smart – „Chytrý“ telefon s BREW
Společnost HTC představila mobilní telefon pojmenovaný Smart, který je založen na platformě Qualcomm BREW (Binary Runtime Enwironment for Wireless), jež byl sice původně vyvinut pro zařízení pracující v CDMA sítích, v současné době jsou...
Společnost HTC představila mobilní telefon pojmenovaný Smart, který je založen na platformě Qualcomm BREW (Binary Runtime Enwironment for Wireless), jež byl sice původně vyvinut pro zařízení pracující v CDMA sítích, v současné době jsou podporovány také GSM telefony.

Tchajwanský HTC řadí novinku mezi smartphony, je však otázkou, zda se Smart vyrovná konkurenčním zařízením v možnosti přizpůsobení a také v počtu dostupných programů nebo půjde o další mobil s dotekovým displejem a napojením na sociální sítě. Hlavní předností je rozhraní Sense, které společnost HTC využívá také ve svých ostatních přístrojích s Windows Mobile i s Google Android.




Telefon dostal do vínku procesor tepající na frekvenci 300 MHz, 256 MB paměti Flash ROM a stejné množství RAM. Většinu přední části zabírá 2,8" dotekový displej, jeho rozlišení je však pouhých 320 x 240 obrazových bodů, to však u low-endu nepřekvapí. Kromě GPRS a EDGE budou mít majitelé nového HTC k dispozici také HSDPA, pro připojení k jiným mobilním zařízením (např. k bezdrátovým sluchátkům) slouží Bluetooth 2.0. Při srovnání s konkurencí příjemně překvapí audio jack 3,5 mm, většina dnešních smartphonů disponuje bohužel jen menší verzí. Kapacita dodávaného akumulátoru činí 1100 mAh. Dle dostupných informací se HTC Smart na pultech asijských a evropských obchodů objeví v průběhu jara.

Zdroj: HTC