Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Tattoo, aneb další komunikátor s Androidem

9.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
HTC Tattoo, aneb další komunikátor s Androidem
Tak to vypadá, že si u HTC oblíbili operační systém z dílen giganta Google. Nový model HRC Tattoo je již v pořadí několikátým komunikátorem pracujícím na Linuxu. Nový model je ukázkou, že designéři HTC nespí a zkouší různé tvary. Předchozí...
Tak to vypadá, že si u HTC oblíbili operační systém z dílen giganta Google. Nový model HRC Tattoo je již v pořadí několikátým komunikátorem pracujícím na Linuxu.


Nový model je ukázkou, že designéři HTC nespí a zkouší různé tvary. Předchozí model Hero, byl spíše hranatějšího charakteru se spodní zalomenou částí. Model Tattoo nabídne návrat k oblejším tvarům a štíhlejší konstrukci. Stejně jako předchozí model HTC Hero, je Tattoo vybaven uživatelským prostředím Sense. Hardwarová výbava je oproti ostatním bratříčkům slabší.

Základem je čipová sada z dílny Qualcommu doplněná o 512 MB ROM a 256 MB RAM. Paměť lze dále rozšířit o paměťové karty microSDHC. Rezistivní displej o velikosti 2,8“ nabídne rozlišení 240 x 320 obrazových bodů. Díky podpoře sítí třetí generace si můžeme „zasurfovat“ rychlostí až 7,2 Mbps, případně využít Wi-Fi modulu. Cestovatele potěší přítomnost GPS čipu, a pokud Vám dojde zásoba MP3 přijde jistě vhod FM rádio. Pro fotografování je určen fotoaparát s rozlišením 3,2 MPix a jak je u HTC zvykem bez přisvětlovací diody.



Z další výbavy zaujme pohybové čidlo, 3,5 mm jack a Bluetooth. Baterie s kapacitou 1100 mAh by měla mít dostatečnou zásobu energie pro použití v 3G sítích. Zajímavým počinem jsou hardwarová tlačítka, která u komunikátorů HTC vybavená Windows mobile chybí, či jsou zastoupena v malé míře.

Rozměry „tetovaného“ HTC jsou 106 x 55,2 x 14 mm s celkovou hmotností 113 gramů. Dostupnost na pultech prodejců je plánována v průběhu příštího měsíce. Cena nebyla v tiskové zprávě oznámena, ale vzhledem k ostatním komunikátorům HTC lze očekávat hodnotu okolo 8-9 tisíc korun. Celou tiskovou zprávu si lze přečíst zde.

Zdroj: HTC