Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Touch 3G - Lehký komunikátor s 256 MB paměti

19.9.2008, Pavel Bureš, aktualita
HTC Touch 3G - Lehký komunikátor s 256 MB paměti
Společnost HTC chrlí v poslední době jeden Windows Mobile komunikátor za druhým. Nedávno jsme vás informovali o modelu Touch HD, který bude dle specifikace patřit mezi nejlepší přístroje svého druhu. Dnes si detailně představíme další novinku,...
Společnost HTC chrlí v poslední době jeden Windows Mobile komunikátor za druhým. Nedávno jsme vás informovali o modelu Touch HD, který bude dle specifikace patřit mezi nejlepší přístroje svého druhu. Dnes si detailně představíme další novinku, kterou je model Touch 3G.

Komunikátor váží 96 gramů a jeho rozměry jsou 102 x 54 x 15 mm. Pracuje v GSM sítích a kromě GPRS a EDGE se k Internetu můžete připojit také pomocí HSDPA o rychlosti až 7,2 Mbps. HTC vsadil na operační systém Windows Mobile 6.1 Professional, nechybí ani grafické rozšíření TouchFLO pro pohodlnější ovládání přístroje prsty. Touch 3G disponuje 2,8" LCD displejem o rozlišení 320 x 240 bodů, potěší 192 MB RAM a 256 MB Flash ROM. Paměť lze rozšířit microSD kartami. Z bezdrátových technologií nechybí Bluetooth ani 802.11b/g, Touch 3GB nabídne ještě přijímač satelitního signálu GPS a digitální fotoaparát s rozlišením 3 megapixely.




Pokud budete chtít přístroj současně nabíjet a třeba poslouchat hudbu ve sluchátkách, máte bohužel smůlu. HTC Touch 3G je stejně jako mnohé jiné modely tohoto výrobce vybaven jen jedním miniUSB konektorem, který slouží jak pro připojení sluchátek, tak pro napájení či komunikaci se stolním počítačem. O dostatek elektrické energie se stará akumulátor o kapacitě 1100 mAh. Ještě dodejme, že díky procesoru Qualcomm pracujícím na frekvenci 528 MHz by mohl být nový Touch 3G opravdu rychlým přístrojem. Přístroj se bude prodávat za 9 999 Kč, anglická verze bude k dispozici v průběhu listopadu, lokalizované přístroje až o několik týdnů později.

Zdroj: TZ HTC