Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Touch HD - Komunikátor pro nejnáročnější

13.9.2008, Pavel Bureš, aktualita
HTC Touch HD - Komunikátor pro nejnáročnější
Na světlo světa se dostaly první neoficiální fotografie a také specifikace chystaného Windows Mobile komunikátoru HTC Touch HD. Přístroj z dílny významného tchajwanského výrobce mobilních zařízení běžících na operačním systému Windows Mobile...
Na světlo světa se dostaly první neoficiální fotografie a také specifikace chystaného Windows Mobile komunikátoru HTC Touch HD. Přístroj z dílny významného tchajwanského výrobce mobilních zařízení běžících na operačním systému Windows Mobile nabídne snad ty nejlepší komponenty, které se v sériově vyráběných PDA mohou dnes objevit.

Touch HD dostal do vínku nejnovější operační systém Microsoftu, jmenovitě Windows Mobile 6.1 Professional. O dostatek výkonu se stará procesor Qualcomm tepající na frekvenci 528 MHz. HTC uživateli nabídne 512 MB paměti Flash ROM, komunikátor bude disponovat také 256 MB operační paměti, jak velká část bude dostupná uživateli, to v současné chvíli není známo. Dalším zajímavým parametrem je displej, jehož rozlišení činí opravdu zajímavých 800 x 480 bodů.





Přístroj disponuje technologií HSDPA pro rychlé datové přenosy, nejen řidiči jistě ocení integrovaný přijímač satelitního signálu GPS. Paměť je možno rozšířit microSD kartami, příjemným překvapením je 3,5 mm výstup na sluchátka. Touch HD disponuje fotoaparátem o rozlišení 5 megapixelů, akumulátor má kapacitu 1350 mAh.

Věc, která mě na novém modelu společnosti HTC překvapila nejvíc, je absence ovládacích tlačítek pod displeje. Operační systém Windows Mobile 6.1 Professional a velkou část aplikací je možno ovládat bez nutnosti tapání na displej, tj. pouze kurzorovými šipkami a dalšími tlačítky. Ty však v novém HTC nenajdete. Výrobce vsadil tedy výlučně na dotekové ovládání, je však otázkou, zda se mu takovéto napodobování a snaha o konkurenci Apple iPhonu vyplatí.

Zdroj: Modaco