Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Touch Viva nabídne pouze 200 MHz procesor, oslní však alespoň cenou?

19.9.2008, Pavel Bureš, aktualita
HTC Touch Viva nabídne pouze 200 MHz procesor, oslní však alespoň cenou?
Posledním z trojice nových modelu tchajwanské společnosti HTC je přístroj nazvaný Touch Viva. Může se pochlubit operačním systémem Windows Mobile 6.1 Professional, což je poslední verze OS pro mobilní zařízení z dílny společnosti Microsoft....
Posledním z trojice nových modelu tchajwanské společnosti HTC je přístroj nazvaný Touch Viva. Může se pochlubit operačním systémem Windows Mobile 6.1 Professional, což je poslední verze OS pro mobilní zařízení z dílny společnosti Microsoft. Nechybí ani poslední verze uživatelského rozhraní TouchFLO, díky kterému budete moci provádět základní operace s přístrojem bez toho, abyste byli nuceni vytáhnou stylus. Jednou z mála možných slabin nového komunikátoru je procesor, HTC totiž použil TI OMAP 850 tepající na 201 MHz, což není zrovna ten nejrychlejší procesor dneška.




Přístroj kromě vytáčeného připojení nabídne také GPRS a EDGE, podporu sítí třetí generace bohužel Viva nenabízí. Bluetooth 2.0, 802.11b/g a slot na microSD karty patří pomalu ke standardu, ještě dodejme, že integrovaná paměť má kapacitu 256 MB, pro běh aplikací je určena 128 MB RAM. Kapacita akumulátoru činí 1100 mAh a podle specifikace výrobce by HTC Touch Viva měl vydržet až 480 v pohotovostním režimu a 4 hodiny telefonování. Stejně jako u modelu Touch 3G chybí samostatný zvukový výstup. Pro úplnost dodejme, že délka úhlopříčky displeje činí 2,8", rozlišení je 320 x 240 obrazových bodů. Nechybí ani digitální fotoaparát, jeho rozlišení je však „pouze“ 2 Mpix. Přístroj se bude prodávat za 6 999 Kč, anglická verze bude k dispozici v průběhu listopadu, lokalizované přístroje až o několik týdnů později.


Zdroj: TZ HTC