Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
V říjnu loňského roku byla představena kabina Quintero One od společnosti HyperloopTT, která je reálným obrazem kabiny pro cestující. Tři měsíce po představení se kapsle chystá k finálním testům.
Jirka-77 (1145) | 26.1.201923:33
asi nepojedu. byt zavreny v podtlakove trubce je blba predstava v pripade poruchy. jsem zvedavy jak to lidi budou vyuzivat a jak se bude resit porucha, kdyz kabina zustane stat nekde na trase.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 27.1.201923:42
Kdyby jen poruchy. Dokážete si představit lepší cíl pro terroristy? Na jednu stranu nová špičková technologie, kterou když vyhodí do povětřčí, tak budou slavní. A z druhé strany: nesmírně citlivá technologie. Absolutně neuhlídatelné stovky ­(tisíce­) kilometrů trubky, kde jediný otvor způsobí katastrofu. Granát, bomba, patrně by zcela stačilo vyhodit do povětří nohy, ani není nutné lézt na potrubí. Dokonce bych tipl, že by stačil i průstřel nějakou větší ráží. Terrorista z oblíbeného pick upu ­"pokropí­" úsek potrubí z kulometu a za pár vteřin je pryč. A i pokud to nestačí, aby kabina nabourala, stačí to, aby se hyperloop musel zavřít a opravovat. A aby se o tom mluvilo ve všech světových zprávách.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1145) | 29.1.201922:54
Lepsi teroristicky cil bych si predstavoval kde je vic lidi. Tady v kapsli bude asi malo lidi a dalsi kapsle uz nepojede do poskozeneho mista, ale uznavam ze to muze byt snadny cil, nebo slavny. Ja o tom nepremyslel z hlediska utoku
Jak utoky neplanuju, tak me ani nenapadne jestli je to dobry cil :D Radsi premyslim o vecech jak funguji, nez o niceni.
J
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 30.1.201913:02
Bohužel, někteří ­(abych nejmenoval, uvádí se termín ­"sluníčkáři­") do naší kdysi bezpečné vlasti dotahali spoluobčany, pro které je ničení cílem života. Nejde o to jestli zde také začne ­"alláh akbar­" BUM, ale KDY. PS: byl jsem přítomen ­"obsazení staromáku IS­" v podání pana Konvičky. Můžu vás ujistit, že reakce okolních kebabářů byla víc než zjevná. Zahodili vidličky a tácky a běželi si k ­"IS­" nafasovat zbraně. A teprve na místě zírali, že IS není přítomno.
Odpovědět1  0
Jirka-77 (1145) | 31.1.20190:23
to je zajimavy, ale nevidim duvod premyslet o moznostech utoku na hyperloop, kdyz jinych cilu je dost, kde by slo o vic lidi. kdyz vykolejim vlak, tak je tam mnohokrat vic lidi nez v hyperloopu a nepotrebuju schovavat zbran. neco znicit je technicky jednoduchy, ale psychologicky uz je to u lidi ruzny.
me na tom zajima technika, ne moznost utoku. technicky se me hyperloop libi, ale bojim se ze bych se ho bal pouzit, takze asi zustanu u vlaku, ale budu rad sledovat jeho vyvoj.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1145) | 29.1.201923:08
Kdyby to bylo pro lidi rizikovy, mohlo by se to pouzit pro dopravu veci. Jako potrubni posta co neni jen pro dopisy, ale i pro veci. Takovy nakladni internet by z toho sel postavit. vetsi prumer jen jako ridka sit a maly prumer ­(0,5 m prumer nakladu­) jako husta sit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.