Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IBM bude šetřit životní prostředí aneb přestavba datacentra

25.6.2007, Pavel Boček, aktualita
IBM bude šetřit životní prostředí aneb přestavba datacentra
IBM oznámilo, že zvětší svoje datové centrum v Boulderu v americkém státě Colorado. Centrum, které hostí například servery americké tenisové asociace, se rozšíří ze stávajících téměř 21 000 metrů čtverečních na necelých 28 000 metrů čtverečních....
IBM oznámilo, že zvětší svoje datové centrum v Boulderu v americkém státě Colorado. Centrum, které hostí například servery americké tenisové asociace, se rozšíří ze stávajících téměř 21 000 metrů čtverečních na necelých 28 000 metrů čtverečních. Stane se tak největším ze všech center IBM. Plánem však je, aby spotřeba elektrické energie a emise oxidů uhlíku zůstaly stejné. Datové centrum proto zvýší efektivitu využití energie o 45 %.



Efektivita se zvýší zejména použitím virtualizace na serverech a datových úložištích. IBM také použije efektivnější napájecí a chladicí systémy. Pomocí podobných metod a využitím softwaru pro monitorování a řízení spotřeby, jako např. PowerExecutive, se IBM podařilo během posledních dvanácti let snížit emise oxidu uhličitého o 40 %.

Tato přestavba je součástí plánu, který IBM představilo 10. května. Společnost chce ročně investovat miliardu dolarů pro zvýšení energetické efektivity vlastních i zákaznických zařízení. Jedním z impulzů pro tuto přestavbu však zcela jistě byla i daňová úleva ve výši sto tisíc dolarů od města Boulder a grant ve výši 632 tisíc dolarů z coloradské Kanceláře ekonomického vývoje a mezinárodního obchodu. IBM totiž kvůli přestavbě pochopitelně zaměstná řadu dalších pracovníků.

Zdroj: PC World