Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IBM získává společnost Cognos

20.11.2007, Marek Štelčík, aktualita
IBM získává společnost Cognos
Společnost IBM minulý týden oznámila, že definitivně byla uzavřena dohoda o koupi společnosti Citnost se sídlem v městě Ottawa. Cena jedné akcie této společnosti je zhruba 58 dolarů a čistá hodnota transakce pak dosahuje výše 4,9 miliard...
Společnost IBM minulý týden oznámila, že definitivně byla uzavřena dohoda o koupi společnosti Citnost se sídlem v městě Ottawa. Cena jedné akcie této společnosti je zhruba 58 dolarů a čistá hodnota transakce pak dosahuje výše 4,9 miliard amerických dolarů. Samozřejmě se musí počkat na schválení regulačních úřadů a dalším obvyklým podmínkám uzavření transakce. Finální tečka by měla být za touto kapitolou napsána v prvním čtvrtletí příštího roku.



Společnost Cognos podporuje iniciativu firmy IBM nazvanou „Information on Demand“ (Informace na vyžádání), která umožňuje klientům získat konkurenční podnikatelskou výhodu prostřednictvím nových a novátorských způsobů využití informací. Zajímavý je také počet, v rámci tohoto programu se jedná již o akvizici s pořadovým číslem 23. Firmy se pak společně stanou poskytovatelem technologie a služeb pro Business Intelligence (BI) a Performance Management (PM) a průmyslu nabídnou platformu založenou na otevřených standardech pro zvýšení hodnoty informací a optimalizovat jejich obchodní procesy a zvýšit výkon. Právě na BI a PM se společnost Cognos zaměřuje. Po dokončení akvizice chce společnost IBM integrovat firmu Cognos jako skupinu v rámci divize Information Management Software IBM. Cognos zaměstnává přibližně 4000 lidí.

Zdroj: TZ Cognos