Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

iMac s procesory Intel Core Duo není ani zdaleka dvakrát rychlejší než s procesory G5

24.1.2006, Milan Šurkala, aktualita
iMac s procesory Intel Core Duo není ani zdaleka dvakrát rychlejší než s procesory G5
Když nějaká společnost představí novinku, vždy ji uvede v tom nejlepším světle a až časem začne vycházet najevo, že až takový pokrok neznamená. Jedno z nejvýraznějších nadsazení má nyní na triku Apple iMac s procesory Intel Core Duo o nichž...
Když nějaká společnost představí novinku, vždy ji uvede v tom nejlepším světle a až časem začne vycházet najevo, že až takový pokrok neznamená. Jedno z nejvýraznějších nadsazení má nyní na triku Apple iMac s procesory Intel Core Duo o nichž společnost Apple prohlašovala, že budou dvakrát rychlejší než počítače s procesory G5.



Společnost Apple si totiž vybrala několik aplikací v nichž jsou procesory Intel výrazně rychlejší, ale na výsledky v dalších aplikacích vůbec nebrala ohled (a zákazníka jistě nezajímá, že může být až dvakrát rychlejší, zajímá ho o kolik v průměru). A tak se stalo, že iMac s procesory Intel jsou téměř dvakrát rychlejší jen při spouštění a několika málo aplikacích, ale většina programů je rychlejší jen o 10-25%, celkový průměr tohoto testu však činí nárůst o 27%, což je i tak dvojnásobku výkonu pořádně vzdáleno.



Toto byly výsledky převzaté ze serveru www.macworld.com.

Zdroj: www.techspot.com, www.macworld.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.