Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IMDb Freedive, služba pro legální sledování filmů zdarma

14.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
IMDb Freedive, služba pro legální sledování filmů zdarma
Amazon, který vlastní populární server IMDb, nyní spouští další streamovací službu. Tentokrát je to pod hlavičkou již zmíněného IMDb jako služba Freedive, kde bude možné sledovat filmy legálně a především zdarma.
Streamovací služby rostou jako houby po dešti a stále více se hovoří i o těch, které nejsou placeny přímo penězi uživatelů, ale pomocí vkládaných reklam. Takto před dvěma měsíci spustil sledování filmů YouTube a nyní se přidává Amazon a jeho server IMDb. Nová služba nese název IMDb Freedive a je dostupná přes webové stránky serveru nebo přes televize Fire TV (tam už by se měla nyní objevovat v menu nabídce).
 
IMDb logo
 
Nabídka filmů a seriálů je pochopitelně omezená a zahrnuje spíše starší tituly. Doplněny jsou však o různé dokumenty k filmům, trailery i interview s tvůrci a podobně. IMDb Freedive totiž podporuje i funkci X-Ray, kterou má Amazon u své streamovací služby Prime, a která může zobrazovat další podpůrné informace k filmům nebo hercům. Na serveru IMDb pak budou mít filmy, které jsou přístupné přes Freedive, rovnou i odkaz pro jeho sledování. Aby něco takového ale bylo možné, je třeba být přihlášen. Jak už bylo řečeno, bude je sice možné pouštět zdarma, ale bude v nich zobrazována reklama.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.