Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

In Win vypustil na trh ručně dělanou skříň Z-Tower i nové ventilátory

5.12.2018, Jan Vítek, aktualita
In Win vypustil na trh ručně dělanou skříň Z-Tower i nové ventilátory
Společnost In Win si přichystala kusově značně omezenou edici počítačových skříní Z-Tower. Jde skoro až o investici do hliníku, kterého zde bude 40 kg ve šroubovitě tvarované skříni, jejíž odlitky jsou ručně zpracovávané. 
In Win Z-Tower Signature Edition PC byla prezentována už letos na Computexu a hned bylo jasné, že nepůjde o skříň prodávanou po tisících kusech. Jednak bude její edice kusově značně omezená a každý z nich dostane své číslo a potom je jasné, že ručně tvořená skříň z hliníku vážící kolem 42 kg nebude ni moc žádaná. 
 
 
Nyní tato skříň přichází na trh a výrobce chce zdůraznit, že nejde o jen tak ledajaký produkt, ale o ručně dotvářenou skříň z několika kusů odlitého hliníku. A jak už bylo ukázáno předtím, vybrat si budeme moci čistě stříbrně zbarvenou verzi nebo s tmavým eloxem. 
 
 
Za zmínku stojí také fakt, že zatímco samotná skříň váží cca oněch 42 kg, v zabaleném stavu to bude 72,5 kg, takže v lepenkové krabici vyložené polystyrenem se asi dodávat nebude. 
 
 
Jak ukazuje jeden z doprovodných snímků, za každým kusem Z-Tower jsou i hodiny lidské práce zahrnující broušení a leštění odlitých kusů hliníku, takže každý kus skutečně bude unikát. Není pak ani moc divu, že si In Win tyto skříně cení na 10.000 dolarů.
 
 
Dovnitř Z-Tower s vnějšími rozměry kolem 72 x 40 x 74 cm se vejde i plnohodnotná deska formátu E-ATX a našlo se tu i místo pro I/O panel s jedním USB 3.1 Gen 2 typu C, dvěma USB 3.0 a dvěma 3,5mm audio jacky. Maximální délka karet je 340 mm a šířka 150 mm. Procesorový chladič může mít na výšku až 170 mm a zdroj hloubku 210 mm. Pro posílení chlazení tu také máme místo pro tři 120mm horní ventilátory, i když ty v takto otevřené skříni nemají valný smysl a spíše jde o pozici pro 360mm radiátor vodního chlazení. 
 
 
Vedle toho tu máme ventilátory In Win Crown Series, které samozřejmě nabízí RGB podsvícení, jak jinak a přichází v podobě AC120 a AC140 s velikostí 120 a 140 mm. Výrobce se chlubí, že dosahují vysokého statického tlaku, a to až 1,87 mm vodního sloupce a jejich otáčky řízené pomocí PWM se pohybují mezi 500 a 1600 RPM. Tichý provoz mají zajistit dlouhá kluzná ložiska. 
 
Zdroj: Hexus.net