Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Info: Slovník SHW v nové podobě obsahuje už 772 pojmů

31.10.2007, Karel Polívka, aktualita
Info: Slovník SHW v nové podobě obsahuje už 772 pojmů
Náš slovník v novém provedení momentálně obsahuje už 772 pojmů, jež jsou zaměřené výhradně na oblast počítačového HW. Možná si pamatujete, jak náš slovník vypadal ještě před pár měsíci. Obsahoval sice opravdu velké množství různých hesel,...
Náš slovník v novém provedení momentálně obsahuje už 772 pojmů, jež jsou zaměřené výhradně na oblast počítačového HW.

Možná si pamatujete, jak náš slovník vypadal ještě před pár měsíci. Obsahoval sice opravdu velké množství různých hesel, nicméně z velké části se jednalo buď o pouhý překlad slov, které neměly s tématikou Světa hardware nic společného, nebo byl text z hlediska informační hodnoty neúplný či zastaralý.

Proto jsme začali v létě slovník předělávat, od září jsme dřívější verzi nahradili za novou a posléze jsme do tvorby pojmů (respektive jejich vysvětlení) zapojili i členy našeho diskuzního fóra (za každý zařazený pojem člen fóra obdrží s ohledem na délku odpovídající počet kreditů v rámci našeho odměňovacího systému).




Slovník se stále průběžně aktualizuje o nové pojmy i o doplnění vysvětlivek těch stávajících (některé tam jsou momentálně poměrně stručné), nicméně pomalu začíná plnit svůj účel a pokud se setkáte s pojmem z oblasti počítačového HW, kterému nerozumíte, můžete se podívat právě do našeho slovníku a pokud jej tam nenajdete, můžete jej napsat na našem fóru do odpovídajícího tématu, kde daný pojem posléze někdo zpracuje a do slovníku zařadí. Nebo naopak můžete sám do slovníku nepřímo zařadit nový pojem, který v něm doposud chybí.