Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Instant Messenger pro Palm Treo – jaký program zvolit?

23.11.2005, Pavel Bureš, aktualita
Instant Messenger pro Palm Treo – jaký program zvolit?
Komunikačním aplikacím (vžil se pro ně hezký název „kecálek“) se věnujeme poměrně často, psali jsme již o IM+, Verichatu, Chatopusu i Agile Messengeru. Na Everything Treo se však IM aplikacemi zabývali z pohledu uživatelů Trea, kteří většinou...
Komunikačním aplikacím (vžil se pro ně hezký název „kecálek“) se věnujeme poměrně často, psali jsme již o IM+, Verichatu, Chatopusu i Agile Messengeru. Na Everything Treo se však IM aplikacemi zabývali z pohledu uživatelů Trea, kteří většinou disponují GPRS a vyžadují ovládání jednou rukou (bez použití stylusu). Zajímá vás, kdo vyhrál?

Lulu Turnbull hodnotila zejména instalaci, jednoduchost používání a poměr cena/výkon. Co se týče instalace, nejhůře dopadl Chatopus, který potřebuje vytvoření jabber účtu na PC a nastavení bran do jiných sítí. Z tohoto důvodu je Chatopus méně vhodný pro začátečníky, s čímž musím souhlasit; nutná příprava před instalací do PDA odradí mnohé potenciální uživatele tohoto programu.





Verichat


Chatopus

IM+ ztrácí body v navigaci jednou rukou, Chatopus a Verichat ovládání D-Padem podporují korektně. Při pohledu na cenu je na tom s 16,95 USD nejlépe Chatopus. Závěr je nasnadě – pro běžné uživatele se základními požadavky se spíše hodí Verichat nebo IM+, Chatopus je vhodný zejména pro uživatele jabber sítí, zaujme však také cenou.



IM+

Otázka do diskuse: Jaký IM program používáte vy?

Zdroj: Everything Treo