Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel a jeho nový modulární stavební systém pro sestavování serverů

15.1.2008, Jan Vítek, aktualita
Intel a jeho nový modulární stavební systém pro sestavování serverů
Společnost Intel představila svůj modulární stavební systém pro servery, který využívá nejnovější technologie firmy. Zákazníci se také dočkají podpory serverové specifikace, kterou organizace SSI (Server Systems Infrastructure) ohlásila...
Společnost Intel představila svůj modulární stavební systém pro servery, který využívá nejnovější technologie firmy. Zákazníci se také dočkají podpory serverové specifikace, kterou organizace SSI (Server Systems Infrastructure) ohlásila v loňském červenci.



Jeden systém díky modulárnosti může v sobě zapojit výpočetní, síťové a úložné funkce, což se hodí především pro malé a střední podniky, které nemají prostředků nazbyt. Technologie, která za modulárností stojí, se jmenuje Intel Multi-Flex a byla navržena pro jednoduché použití, nízkou cenu a škálovatelnost.

Modulární serverové bloky mohou podporovat až šest serverových výpočetních uzlů, 14 připojených SCSI 2,5" pevných disků a dva Ethernetové moduly, síťová úložiště a modul pro management serveru. Jako výpočetní uzly se rozumí dvou, nebo čtyřjádrové procesory Intel Xeon v dvousocketových základních deskách.

Základní desky jsou založeny na sadách Intel 5000P, obsahují 8 FBDIMM slotů pro až 32 GB paměti a dva integrované Gbit porty. Úložný systém dokáže zase využívat pole RAID 0, 1, 1E, 5, 6, 10 a má k dispozici bateriovou zálohu. Jako grafická karta je využit integrovaný modul ATI ES1000 s 16 MB DDR SDRAM. Celý 6U server má pak rozměry 216 x 444 x 721 mm a v plné konfiguraci váží 85 kg.

Zdroj: TZ Intel