Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel a Micron postaví továrnu na 50nm flash paměti

7.11.2006, Jan Vítek, aktualita
Intel a Micron postaví továrnu na 50nm flash paměti
IM Flash Technologies, podnik, jenž vlastní společnosti Intel a Micron, dnes oznámil, že začne se stavbou nové továrny na výrobu 50nm pamětí flash pomocí 300mm waferů. Činí tak především proto, aby dokázali lépe konkurovat na dnešním rychle...
IM Flash Technologies, podnik, jenž vlastní společnosti Intel a Micron, dnes oznámil, že začne se stavbou nové továrny na výrobu 50nm pamětí flash pomocí 300mm waferů. Činí tak především proto, aby dokázali lépe konkurovat na dnešním rychle se rozvíjejícím trhu s těmito paměťmi, kde téměř s polovinou podílu vede Samsung následovaný Toshibou a Hynixem. Nová továrna se tak přidá k již existujícím v Manassasu (Virginia), Boise (Idaho) a momentálně stavěné v Lehi (Utah).



Spuštění provozu je plánováno na druhou polovinu roku 2008, v níž se začne na 50nm technologii. Již dnes se v existujících továrnách touto technologií vyrábějí zkušební vzorky pamětí o kapacitě 4Gb. Avšak i přes nové továrný bude úloha Intelu a Micronu těžká. Samsung využívá svého dominantního postavení na trhu a chystá se ještě zrychlit. V září tato společnost potvrdila výrobu prvních 40nm flash čipů a navíc i novou technologii, která dovolí výrobu dokonce 20nm čipů. 32Gb 40nm čipy mají být využity v paměťových kartách s kapacitou až 64GB a od 20nm technologie si firma slibuje dokonce 512GB karty. Zdá se, že konkurence pro pevné disky je již konečně na dohled.

Zdroj: TGDaily