Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Arrandale nabídne taktování GPU

3.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
Intel Arrandale nabídne taktování GPU
V internetových sítích uvízla další informace z plánované platformy Intel Arrandale. Dle neověřených informací to vypadá, že grafické jádro nových procesorů půjde s největší pravděpodobností přetaktovat. Tuto zprávu vypustil do světa magazín...
V internetových sítích uvízla další informace z plánované platformy Intel Arrandale. Dle neověřených informací to vypadá, že grafické jádro nových procesorů půjde s největší pravděpodobností přetaktovat.



Tuto zprávu vypustil do světa magazín Fudzilla a je proto nutné ji brát s rezervou. Intel prý uvede na trh nejvýkonnější mobilní čtyř-jádro s označením Core i7 620M. Základní takt tohoto procesoru bude 2,66 GHz, avšak pomocí funkce turbo overclocking půjde zvednout až na 3,33 GHz. Tato funkce by pak měla nabídnout možnost zvýšení taktu u grafického jádra z 500 MHz na 766 MHz. Je zatím nejspíš předčasné spekulovat o kolik procent se tím zvedne výpočetní výkon grafiky.

Navzdory vysokému taktu jader procesoru a přítomnosti grafického jádra se maximální spotřeba nového Core i7 620M zastaví na 35 W. V případě, že procesor nebude využíván mělo by dojít ke snížení spotřeby na zhruba třetinu.

Hodnoty, které Intel zřejmě poskytl redaktorům Fudzilly zní velmi lákavě, avšak nevím proč je neposkytne i ostatním magazínům spolu s nějakými grafy, či výsledky. Procesorový gigant až příliš mlží o nové platformě. Doufejme, že jsou údaje pravdivé a Intel se nás snaží pořádně "napnout".

Zdroj: Fudzilla