Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Capital investuje do vysílání od Mirics Semiconductor

3.7.2007, Marek Štelčík, aktualita
Intel Capital investuje do vysílání od Mirics Semiconductor
Intel Capital, investiční fond společnosti Intel, bude řídit investici v hodnotě 10 milionů dolarů do Mirics Semiconductor (Mirics). Společnost Mirics je britská firma, která se zaměřuje na systémy přijímání obsahu na mobilních zařízeních....
Intel Capital, investiční fond společnosti Intel, bude řídit investici v hodnotě 10 milionů dolarů do Mirics Semiconductor (Mirics). Společnost Mirics je britská firma, která se zaměřuje na systémy přijímání obsahu na mobilních zařízeních. Intel Capital společnosti Mirics zajistí manažerské a technické vstupy a rovněž nové komerční příležitosti. Firma Mirics totiž vyvinula čip, který mobilním zařízením a počítačům umožní příjem obsahu prostřednictvím libovolného množství globálně používaných, standardizovaných radiofrekvenčních technologií.


Nový čip s těmito schopnostmi je navíc mnohem menší a má nižší energetické nároky než současné modely, což je pro svět mobilních zařízení nanejvýš důležité. Fond společnosti Intel chce podpořit rozvoj nových globálních trhů a technologických inovací, což toto mobilní vysílání bezesporu splňuje, uvádí Arvind Sodhani, prezident fondu Intel Capital. Důležitým prvkem při rozhodování byla také vysoká poptávka po takovýchto řešeních, zvláště pak v Asii a Tichomoří. Spolupráce s Intel Capital znamená, že společnost bude schopna profitovat z kontaktů, které Intel může zprostředkovat. Notebooky a mobilní telefony jsou v dnešní době velmi rozšířené a díky novým technologiím od společnosti Mirics půjde ve větší míře integrovat příjem rádia a televize.

Zdroj: Intel Capital