Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Challenge Europe 2011 pro vysokoškoláky startuje

20.4.2011, Jan Vítek, aktualita
Intel Challenge Europe 2011 pro vysokoškoláky startuje
Společnost Intel si na letošní rok připravila soutěž pod názvem Intel Challenge Europe 2011, která se zaměřuje na vysokoškolské studenti, kteří mohou získat na výhrách celkově až 100000 USD a k tomu jako bonus možnost konzultovat svou práci...
Společnost Intel si na letošní rok připravila soutěž pod názvem Intel Challenge Europe 2011, která se zaměřuje na vysokoškolské studenti, kteří mohou získat na výhrách celkově až 100000 USD a k tomu jako bonus možnost konzultovat svou práci s předními odborníky. Vítězové se také zúčastní Intel Global Challenge na kalifornské univerzitě v Berkeley. Intel upozorňuje, že potenciální účastníci mají už jen několik týdnů na podávání přihlášek (deadline je 8. května 2011).



A o co vůbec v této soutěži jde? Cílem je vytvořit a rozvíjet novou generaci podnikatelů a organizací zaměřujících se na technologické projekty, které mají výrazný komerční a podnikatelský potenciál. To má vést ke zvýšení počtu pracovních míst a podpoření ekonomického růstu. Studenti budou soutěžit s návrhy obchodních plánů, které musí právě do 8.5. podat na stránkách soutěže ve formě jednostránkových až třístránkových shrnutí.

Tyto návrhy mají být postaveny na technologických novinkách a mají dokázat svou tržní potřebnost i v globálním měřítku. Tématem jsou bezdrátové počítačové technologie, digitální domácnost, firemní a spotřebitelský software, energie, nanotechnologie, polovodiče, digitální zdravotnictví nebo biotechnologie. Projekty nesmějí být financovány investičním kapitálem a maximální hodnota investic je 250000 USD. Více se dozvíte na stránkách soutěže (viz zdroj).

Zdroj: TZ Intel