Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel chystá velké snižování cen

15.6.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Intel chystá velké snižování cen
V uplynulém roce se mezi Intelem a AMD rozhořela nebývalá cenová válka, která se stále rozdmýchává. Důsledkem této cenové politiky vznikaly obrovské ztráty na obou stranách, a AMD uzavíralo uplynulý rok se ztrátou 169 miliónů USD. Na straně...
V uplynulém roce se mezi Intelem a AMD rozhořela nebývalá cenová válka, která se stále rozdmýchává. Důsledkem této cenové politiky vznikaly obrovské ztráty na obou stranách, a AMD uzavíralo uplynulý rok se ztrátou 169 miliónů USD. Na straně Intelu dopadla roční bilance s poklesem zisku o 42 % oproti předchozímu roku, ale kolik ztratil, Intel neuvádí. Kdo by si chtěl celou zprávu poslechnout v angličtině, nechť si pustí audio.

Intel se snaží všemi prostředky udržet podíl na trhu na úkor AMD. Zřejmě obavy z Barcelony či její prodejnosti vedou Intel k 50% snížení cen čtyřjádrových procesorů již 22. července, čímž bude jejich cena na úrovni dvoujádrových. Další snížení cen je pak plánováno na 2. září ve výši 24 – 32 % u vybraných dvoujádrových procesorů.


Vývoj cen akcii za uplynulých pět dnů.



Vývoj cen akcii za uplynulé tři měsíce.



Vývoj cen akcii za uplynulé dva roky.

Vývoj cen akcí samozřejmě odráží nejenom konkurenční boj, ale hlavně celkové postavení na kapitálovém trhu. Další vývoj cen a reakce akcionářů je tedy dopředu nejasná. Co ale víme jistěji je, že ceny současných čtyřjádrových procesorů Intel budou brzy pod 530 USD. Chuck Mulloy (mluvčí Intelu) tuto zprávu však odmítl komentovat. A jak odpoví AMD, to se necháme překvapit.

Zdroj: Austin American Statesman
reklama