Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Health Guide pro chronicky nemocné pacienty

24.11.2008, Jan Vítek, aktualita
Intel Health Guide pro chronicky nemocné pacienty
Společnost Intel se zaměřuje na daleko více oblastí, než jen na výrobu procesorů a čipových sad. Nyní je to zařízení Health Guide, které se představuje a zaměřeno je na zdravotnictví. Využijí je tedy především lékaři a sestry starající se...
Společnost Intel se zaměřuje na daleko více oblastí, než jen na výrobu procesorů a čipových sad. Nyní je to zařízení Health Guide, které se představuje a zaměřeno je na zdravotnictví. Využijí je tedy především lékaři a sestry starající se o pacienty s chronickými onemocněními nebo zdravotními obtížemi spojenými s vyšším věkem.



Systém se skládá ze zařízení Intel Health Guide PHS6000 a online rozhraní pro lékaře Health Care Management Suite. Lékaři budou moci monitorovat stav pacienta v jeho domácím prostředí a vzdáleně řídit jeho potřebou péči.

Nyní Intel spolupracuje s klinickými specialisty po celém světě, aby ověřil přínos nového systému a na pilotních studiích spolupracuje s organizacemi jako AETNA, Erickson Retirement Communities, Providence Medical Group v Oregonu a SCAN Health Plan. Jejich cílem je především vyhodnotit možnosti integrace Health Guide s různými modely domácí zdravotní péče u pacientů se srdečními potížemi, cukrovkou, vysokým tlakem, atd.

V budoucnosti se mají klíčové součásti tohoto zařízení integrovat i do běžných přenosných zařízení, jako kapesních počítačů a mobilních telefonů. Více informací hledejte ve zdroji aktuality.

Zdroj: TZ Intel