Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel hledá nové talenty v ČR

22.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Intel hledá nové talenty v ČR
Česká republika na tom ve vlivu informačních a komunikačních technologií na rozvoj a konkurenceschopnost není právě nejlépe. Dosáhla pouze na 34. příčku, což naši ekonomiku pasuje za všechny západoevropské země, ale také za Maďarsko a Slovinsko....
Česká republika na tom ve vlivu informačních a komunikačních technologií na rozvoj a konkurenceschopnost není právě nejlépe. Dosáhla pouze na 34. příčku, což naši ekonomiku pasuje za všechny západoevropské země, ale také za Maďarsko a Slovinsko.



Soutěž Intel Innovation Contest má právě za úkol navrhnout nové způsoby jak inovovat, případně zavést informační technologie do sektoru školství, zdravotnictví i do prostředí malých a středních firem. Například Irsko před lety do takového vývoje hodně investovalo a nyní se drží na špičce.

V případě umístění projektu k nastartování ekonomiky na předních místech v hodnocení soutěže má dojít k reálnému zavedení do praxe. K projektu je možno připojit i úvahu finanční podpory ze strany EU. Partnery soutěže je deník Aktuálně.cz a vysoké školy UK, ČVUT, VŠCHT a VŠE. Soutěže se mohou zúčastnit studenti třetích nebo vyšších ročníků (tedy v magisterském studiu) vysokých škol informatického zaměření. Nutností je také znalost plynné češtiny i angličtiny.

Zda projekty opravdu dokáží zmenšit propast mezi Českou republikou a ostatními státy Evropské unie, ukáže až čas. Vítěz soutěže se však rozhodně může těšit na odbornou stáž v délce 6-12 měsíců v pražské pobočce Intel Corporation. Ostatní získají věcné ceny jako procesory Intel Core 2 Quad a Core 2 Duo.

Uzávěrka soutěže je 15. června 2007. Do té doby mohou zájemci posílat své návrhy na adresu education.cz@intel.com, kde se mohou také dotazovat v případě nejasností. Projekty vyhodnocují zástupci společnosti Intel spolu s redaktory serveru Aktuálně.cz. Na tomto serveru budou také výherci vyhlášeni, a to 28. června 2007.

Zdroj: www.intel.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.