Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel IDF - levné netbooky, Intel Centrino 2 a platforma pro budoucí notebooky Calpella

3.4.2008, Jan Vítek, aktualita
Intel IDF - levné netbooky, Intel Centrino 2 a platforma pro budoucí notebooky Calpella
Intel IDF je v plném proudu, a tak se vynořuje plno novinek. Dadi Perlmutter, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Intel Mobility Group, představil grafické vlastnosti nové platformy Intel Centrino 2 týkající se nárůsto výkonu...
Intel IDF je v plném proudu, a tak se vynořuje plno novinek. Dadi Perlmutter, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Intel Mobility Group, představil grafické vlastnosti nové platformy Intel Centrino 2 týkající se nárůsto výkonu 3D grafiky a nativní podpory vysokého rozlišení při přehrávání Blu-Ray disků. Bohužel, nic bližšího zpráva neříká, kromě toho, že Centrino 2 se uvede na trh v červnu.



Perlmutter také nastínil další chystanou notebookovou platformu Calpella, kterou mají uživatelé očekávat v roce 2009. Platforma využije procesory s architekturou Nehalem a díky tomu má mít výhodu především ve výkonu a také energetické úspornosti.

A dále to byly také předvedené netbooky; ukázaly se dvě verze. Jedná se o cenově dostupné a uživatelsky přívětivé laptopy určené speciálně pro surfování na Internetu, sledování videí, komunikaci a vzdělávání. Dále se během několika málo měsíců dočkáme také nových MID zařízení a zde se očekává využití procesorové technologie Intel Centrino Atom. Na tom s Intelem bude spolupracovat pěkná řádka firem, mezi něž můžeme zařadit Asus, BenQ, Fujitsu, Gigabyte, Lenovo, NEC, Panasonic, Samsung, Sharp, Toshiba a další.

Zdroj: TZ Intel