Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel investuje do brazilského výrobce základních desek

20.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Intel investuje do brazilského výrobce základních desek
Investiční skupina Intelu předběžně odsouhlasila investici do firmy Digitron, velkého výrobce počítačových základních desek v Brazílii. Investice bude pomáhat urychlit expanzivní plány a povzbudí brazilský počítačový průmysl. Intel totiž...
Investiční skupina Intelu předběžně odsouhlasila investici do firmy Digitron, velkého výrobce počítačových základních desek v Brazílii. Investice bude pomáhat urychlit expanzivní plány a povzbudí brazilský počítačový průmysl. Intel totiž vidí v Brazílii velký potenciál a možnost růstu své firmy na světové úrovni. Počet prodaných počítačů v Brazílii se za první pololetí roku 2005 zvýšil o 44% oproti stejnému období roku loňského. Zároveň zde startuje vládní entry-level program s názvem počítač pro každého, který má značně rozšířit užívání počítačů skrze daňové úlevy.



V současné době společnost Digitron produkuje ročně dva miliony základních desek pro brazilský trh a během příštího roku se má produkce o milion zvýšit. Předseda představenstva Intel Capital pro Jižní Ameriku říká, že Digitron svými deskami pokrývá 40% počítačů a je zdejším největším hráčem. Investice půjde do montážních linek a spuštění výrobních kapacit pro nové výrobní procesy společnosti Intel. Společnost Intel tak tlačí na svého konkurenta Advanced Micro Devices, ale hlavně bude Intel ovládat 40% zdejších počítačů, zahrnujících počítače pro vládu a nové počítače prodávané v rámci vládních programů.

Zdroj: www.xbitlabs.com