Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel investuje do dvou továren až 345 milionů dolarů

16.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Intel investuje do dvou továren až 345 milionů dolarů
Společnost Intel uvolní ze svého rozpočtu 345 milionů dolarů, které bude investovat do rozšíření výrobních kapacit dvou továren. Jedna se nachází v Colorado Springs (Colorado) a druhá v Hudsonu (Massachusetts). V případě Colorada se jedná...
Společnost Intel uvolní ze svého rozpočtu 345 milionů dolarů, které bude investovat do rozšíření výrobních kapacit dvou továren. Jedna se nachází v Colorado Springs (Colorado) a druhá v Hudsonu (Massachusetts). V případě Colorada se jedná o Fab 23 a druhá zmiňovaná továrna Fab 17 je v Massachusetts. Obě jsou 200mm zařízení zabývající se Flash paměťmi pro různé platformy Intelu a čipsety. Investice tak zvýší výrobní kapacity, flexibilitu a přinese nová pracovní místa. Do továrny v Coloradu poputuje 190 milionů dolarů jako součást aktualizace a rozšíření výroby Fab 23, která Intelu zlepší finální kroky zpracování procesorů na 300mm wafer.



Během příštích tří roků vytvoří projekt několik set pracovních míst. Do Hudsonu poputuje 155milionová investice také ke zvýšení celkové výrobní kapacity a dodání nového vybavení. Zlepší se tak výroba logických součástek včetně čipsetů pro platformy mobilní, desktopové i serverové. I zde bude vytvořeno až 300 nových pracovních míst. Zároveň společnost Coloradu našla a koupila v vhodně umístěné kanceláře, které použijí konstruktéři při návrhu nových technologií a kde bude pracovat skupina zabývající se novými procesory Itanium II.

Zdroj: www.xbitlabs.com