Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel kritizuje notebook za 100 dolarů

12.12.2005, Marek Štelčík, aktualita
Intel kritizuje notebook za 100 dolarů
Předseda společnosti Intel, Craig Barrett, zkritizoval projekt Nicholase Negroponte a jeho notebook za 100 dolarů, na kterém se bude podílet převážně MIT (Massachusetts Institute of Technology) a který bude určen rozvojovým zemím. První...
Předseda společnosti Intel, Craig Barrett, zkritizoval projekt Nicholase Negroponte a jeho notebook za 100 dolarů, na kterém se bude podílet převážně MIT (Massachusetts Institute of Technology) a který bude určen rozvojovým zemím. První kusy těchto notebooků poputují již příští rok do Brazílie, Číny, Egypta, Thajska či Jihoafrické Republiky a určeny budou převážně dětem. Dle Craiga Barretta však nelze tento stodolarový notebook považovat za notebook, ale spíše za "zařízení za sto dolarů." Takto se alespoň vyjádři na konferencí konané ve Srí Lance. Dále dodal, že si lidé tento notebook rozhodně nebudou kupovat (pro běžné uživatele má být k dostání za cenu zhruba $200), protože je poptávka po plně funkčních počítačích a ne po zařízeních s klikou, jak notebook také označil.




Společnosti Intel je takto levný notebook (i když po funkční stránce v dnešní době zaostává, může mnohým nenáročným uživatelům přijít vhod) možná trnem v oku také proto, že je osazen procesorem AMD. Barrett zároveň dodal, že společnost Intel již delší dobu pracuje na podobném konceptu levného notebooku, který má být však "plně funkční" a použitelný. No, nechme se překvapit.

Zdroje: ABC, AnandTech