Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel: lidé nepotřebují výkonnou grafiku

10.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Intel: lidé nepotřebují výkonnou grafiku
Vysoce postavený výkonný pracovník společnosti Intel vyjádřil názor, že valná většina lidí nepotřebuje nijak vysoce výkonnou grafiku. Tento výrok bychom mohli zařadit po boku jiných názorů, mezi nimiž je neslavnější asi ten o 640 kB RAM,...
Vysoce postavený výkonný pracovník společnosti Intel vyjádřil názor, že valná většina lidí nepotřebuje nijak vysoce výkonnou grafiku. Tento výrok bychom mohli zařadit po boku jiných názorů, mezi nimiž je neslavnější asi ten o 640 kB RAM, i když ten už je klišé omleté na kost.



Dadi Perlmutter přesně řekl: "Když lidé přemyšlí nad grafikou, myslí přitom na válečné 3D hry a více realismu. Nehodlám to nebrat v úvahu, ale tento trh přitahuje relativně malé množství uživatelů. Myslím, že významný podíl zákazníků chce média." Perlmutter poté dokonce uznal, že v posledních letech (ale už ne letos) mělo AMD díky ATI lepší integrovaná grafická řešení než Intel.

Když se nad tím zamyslíme, pak toto prohlášení přichází v době, kdy je Intel už konečně schopen poskytnout pro účely přehrávání videa řešení srovnatelné s AMD a NVIDIA, ale ve 3D hrách jádra Intel GMA HD stále výrazně zaostávají. Intel tedy jednoduše nenabízí a v minulosti kromě Intel 740 ani nenabízel jen trochu srovnatelné grafické řešení z hlediska výkonu. Přesto si udržuje díky integrovaným čipům vedoucí pozici v prodeji grafických řešení pro PC, která nyní konečně jsou schopna poskytnout slušné dekódování video formátů a jiné multimediální schopnosti. Znamená to snad, že kdyby měl Intel v nabídce výkonné karty pro 3D hry, že bychom je najednou všichni potřebovali?

Zdroj: X-bit labs