Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel nakupuje v USA nejvíce zelené energie

4.2.2008, Jan Vítek, aktualita
Intel nakupuje v USA nejvíce zelené energie
Společnost Intel se pochlubila svým prvenstvím, které se týká množství tzv. zelené energie, tedy energie získané z obnovitelných zdrojů, které ve Spojených státech za poslední rok nakoupila. Jedná se celkem o 1,3 miliardy kilowatthodin,...
Společnost Intel se pochlubila svým prvenstvím, které se týká množství tzv. zelené energie, tedy energie získané z obnovitelných zdrojů, které ve Spojených státech za poslední rok nakoupila. Jedná se celkem o 1,3 miliardy kilowatthodin, a to ji dle žebříčku agentury EPA (Environmental Protection Agency) řadí na první místo v USA.



Jde o žebříček nazvaný Green Power Partners Top 25, jejž sestavila EPA a také je tu Fortune 500 Green Power Partners, kde Intel samozřejmě figuruje také na prvním místě. „EPA děkuje svým partnerům, kteří figurují v žebříčku Fortune 500, za ochranu životního prostředí prostřednictvím nákupů zelené energie,“ řekl Stephen L. Johnson, správce EPA. „Dobrovolným přechodem k využívání obnovitelné energie Intel dokazuje, že není potřeba čekat na další podnět k tomu, aby se firmy začaly chovat zeleně.”

Za nákup zelené energie se udělují certifikáty REC (Renewable Energy Certificate), jež jsou oceňovány pro jejich konkrétní dopady na životní prostředí. Za ty, co nakoupil Intel, by se dle EPA ušetřila energie z celkem 130.000 amerických domácností (každá 10.000 kWh). Tato energie byla vyrobena z větrných, solárních nebo hydroelektrických zdrojů a biomasy.

Zdroj: TZ Intel