Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel nepřejde na Windows Vista a zůstane u XP

27.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Intel nepřejde na Windows Vista a zůstane u XP
Společnosti Intel a Microsoft mají k sobě velmi blízko a již tradičně spolupracují na vývoji nových operačních systémů Microsoftu. Avšak podle zasvěcených se Intel nechystá přejít na Windows Vista, což by se přímo dotýkalo nějakých 80 000...
Společnosti Intel a Microsoft mají k sobě velmi blízko a již tradičně spolupracují na vývoji nových operačních systémů Microsoftu. Avšak podle zasvěcených se Intel nechystá přejít na Windows Vista, což by se přímo dotýkalo nějakých 80 000 pracovních stanic. Intel tak nejspíše vůbec poprvé přeskočí celou jednu generaci OS Windows. Samozřejmě je pravda, že Microsoft toto nijak nezruinuje, ale jde spíše o symbolický význam. Na druhou stranu, existuje dost ostatních společností, které se rozhodly Visty také ignorovat.



K rozhodnutí Intelu prý vedla pečlivá analýza, která ukázala, že by výhody nebyly takové, aby vyvážily nutnost investovat do hardwarových upgradů. V žádném případě toto ale nemá být namířeno proti Microsoftu, i když je jasné, že ten to s nadšením nepřijme. List New York Times ale podotknul, že se situace může ještě změnit, protože Paul Otellini má pravidelné schůzky se Stevem Ballmerem a ten by se mohl pokusit o změnu.



Firma Gartner také podotkla, že nový OS je pravidlně přeskočen asi třetinou zákazníků, ale v případě Windows Vista má být tento podíl výrazně vyšší. Nedá se ale říci, že by se tento systém neprodával, protože v celém světě zatím koluje 140 miliónů kopií. Microsoft také zareagoval na neutuchající popularitu Windows XP tím, že prodloužil jejich podporu až do května roku 2014, tedy o celých 5 let (to se týká XP Home a Media Center), ale nijak své rozhodnutí oficiálně nekomentoval. A my uvidíme, co nám přinesou Windows 7, které jsou plánovány na příští rok.

Zdroj: DailyTech