Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.12.2005, Jan Vítek, aktualita
Procesorový gigant Intel v kooperaci s firmou QinetiQ představil prototyp nového tranzistoru, využívajícího Indium antimonid (InSb). Nový materiál v kombinaci s tradičním křemíkem má podle výrobce jedinečné vlastnosti, korunované 150% výkonem...
Nicolas777 | 9.12.200513:46
Koukám informace z intelu jsou samej detail.... No třeba si v důchodu už nepustím ty starý hry ­(zřejmě to vysoký výkon procesoru od intelu nedovolí­) co si škudlím až budu mít čas. Ale co vím jistě je, že rozhodně nebudu surfovat s IE. Mám FF 1.7 a šlape v pohodě. Občas napíšu nějakou tu stránku a díky tomu, že používám standardních kódů a postupů, tak stránky fungují i v IE, ale když se chce člověk rozšoupnout s aktivníma prvkama na stránkách IE pardon, FF vede. BTW je mi jedno kdo tu aplikaci vyvýjí a na jakou platformu je stavěná, zajímá mě výsledek, a to je asi postoj většiny uživatelů. A pokud nevěnuje uživatel aspoň 10 minut nastavení prohlížeče nemůže se divit, že mu něco nejede. Bohužel některé stránky ­(typicky banka atd.­) jsou napsány pro IE a to mě děsí nejvíc ­- tak děravý prohlížeč a tak citlivé údaje....
Odpovědět0  0
Mamade | 9.12.20058:38
už se těším co za tu dobu vymyslí...
jo a díky za tento článek :­-­)
Odpovědět0  0
Ripper | 8.12.200520:23
no, toto je opravdu velice kvalitni prispevek s obrovskou informacni hodnotou... taky vypovida hodne o autorovi...
Odpovědět0  0
kristian | 8.12.200520:36
podla tvojho prispevku patris do mojej skupiny :­-­). Skus to vyvratit...ciste len na zaklade tvojho prispevku, ked si uz na zaklade mojho posudil mna.
Odpovědět0  0
Potoo | 8.12.200522:11
On se nevyjádřil k článku, ale k tvýmu hodnotnýmu příspěvku a trefil zcela do černýho.
Odpovědět0  0
kristian | 8.12.200522:32
kolko mas IQ? moc ti to asi nepali, ale co uz narobis...
Odpovědět0  0
Papaluci | 9.12.20058:20
NEvím čím přemýšlíš ale to nechám raději na odborném posouzení atestovaných doktorů.
Na rovinu tvoje urážky mají nulovou vypovídací hodnotu, jsou nesmírně zaujaté a neprověřené. Pokud srovnáváš Firefox s IE tak to tě lituju. Nevím co jsi na tom tvém PC prováděla ale asi nevíš co děláš. Za prvé Firefox není jen pro nějaké Penguin fanatiky ­( nevím i tak co by na nich bylo špatné, alespoň popohánějí trošku IT svět, kdyby nebylo jich a jiných Penguin programítorů, tak doteďka se třeba rozčiluji nad IE, kterej mi pořád otvíra ­"přiblblé okna­" jedna za druhým a tak. IE neumí skoro nic zobrazit, nějaké css styly ­- o nich se mu jen zdá. Ať se raději zahrabe do doby kdy se používal čistě ­"zamaglajzovaný­" html kód­). Jinak jen tak na rovinu používám Linux už tři roky, a nikdy opakuji nikdy, bych se nevrátil k Woknům ­- důvod je prostý: Nestabilita, komeršnost, strategie Microsoftu ­- stáhni program­(holý bez pluginů, paletů a tak­) ale pokud něco k tomu chceš ­- to ybs to mohl vůbec používat ZAPLAŤ. Proč bych měl platit za něco made by Microsoft když je to k ničemu, jenom na tom Bill rejžuje. Mám rád svět Open SOurce, Freeware. Minimálně tak dobré programy které jsou placené mám zadarmo a s čistým svědomím. Neříkám že Mozilla firefox je dokonalý ­- vždyť je stále ve vývoji ­- už sice vyrostl ale na toho dědečka ­(který se vyvíjí už více než 10 let­) IE ­- který neumí vůbec nic, má Firefox navrch v mnohém. Toť vše.
P.S. a až si zase usmyslíš že napíšeš něco podobného, nejdřív se zamysli abys nebyl ke smíchu všem........ Fidel
Odpovědět0  0
uRu | 9.12.200510:13
Bohuzel nema Firefox navrch v jedine veci ­- v poctu uzivatelu, kteri ho pouzivaji. Takze je sice hezke, ze v Mozille funguje CSS o trochu lepe nez v IE, ale tvurcum stranek je to naprd, protoze jejich kod MUSI zobrazit spravne i IE.
Odpovědět0  0
Kristian | 8.12.200519:37
Ked som sa tak rychlo zamyslel, tak ma ani nenapadlo, kolkoto vlastne budem mat rokov v druhej polovici buduceho desatrocia, nie to este, ze intel pustil svoje fantazie z retaze. Pouzivam a vlastnim sice procak od Intelu, ale toto uz aj na mna je trochu vela. Taketo dristy­"a podobne proroctva­" tusim odjakziva vykladali aj buddhisti a rozne sekty, enhovoriac o politickoch, ale Intel...nie su nahodou sfetovani?


trosku off topic, ale neda mi to nespomenut!

tento prispevok som dokazal poslat cez IE

PS: aby ma to este poriadne nasr.lo, tak pred chvilkou som mal spustenu Mozillu Firefox, lebo som dal na nekonecnu reklamu proti MS a aby som pouzival ovela vyspelejsiu a lepsiu technologiu ako IE...tak to je asi ono, ked na firefoxe este ani prispevok neposlete...uplne na hovno...a to nehovorim o tom, ze tolko neschopnosti, kolko dokaze zvladnut firefox za niekolko hodin surfovania som nezacil ani s jednym produktom od MS. Radsej nech mi soft skolabuje trikrat za niekolko hodin, ako by som mal pouzit ­"linuxacky nefunkcny maglajz, ktory posluzi maximalne pre nejakeho fanatika od pingvinov a spol..
Odpovědět0  0
Pospíšil Jiří ml. | 8.12.200522:24
Teď odpovídám z Firefoxu, pokud si toto čteš, tak je chyba někde u tebe mezi židlí a klávesnicí.
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 9.12.20059:34
(Pisu z FF 1.5 + Winx XP­)
No mozna by bylo dobre, nez zacnes prenaset bahno ze sve duse na tyto stranky si o veci neco zjistit.
Pokud Ti vyhovuje IE se svyma bezpecnostnima dirama ­(ne ze by FF zadny nemel­), tak si ho uzivej, ale nekydej hnuj na produkt, za to ze Tobe neco nejde ­(kdyz si ani evidentne nevenoval cas zjisteni toho kde je problem­).
Duvod toho, ze spousta lidi chce podporovat neco jineho nez IE je ten, ze MS je komercni firma s temer monopolnim postavenim ... a snazi se posilit ho, napr. cestou nedodrzovani standardu HTML ­(jestlis o tom nedky slysel, diky tomu muzes serfovbat po netu a MS to nevymyslel­). A proc je dobry mit nektere veci standardizovanme a transparentni, aby si nebyl zavisly na jedinem dodavateli, ktery Te pak muze zacit urcitym zpusobem vydirat ­(premrstene ceny, nizka kvalita produktu, ...­).
MS se strasne rad vytahuje jak dba na bezpecnost a jak resi diry, zrovna nedavno jsem se znamym resil, ze uz nekolik mesicu je znama dira ­(dost zasadn­) a MS zatim ticho po pesine ... ja bejt v pozici nadnarodni fyrmy pouzivajici SW od MS, tak je zazaluju za ohrozeni bezpecnosti mojeho IS.
Zaver: OpenSource neni jedina mozna cesta, ale je je to zatracene dobra alternativa k proprietalnimu SW od komercnich firem.
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 9.12.20059:40
BTW:
"linuxacky nefunkcny maglajz, ktory posluzi maximalne pre nejakeho fanatika od pingvinov a spol..­"
Hele Ty asi o IT moc nevis, neb jinak bys vedel, ze vetsina webserveru ­(mozna i SHW ?­) jede na kombinaci Linux­/Apache a nejvykonejsi pocitace na svete jsou Linux clustery ... ovsem nejsem si moc jisty, ze znas vyrazy, ktere jsem pouzil ...

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.