Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel přechází na FSB 1333 - připravuje se na C2D E6x50 (upraveno)

21.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Intel přechází na FSB 1333 - připravuje se na C2D E6x50 (upraveno)
Intel je připraven na přechod na novou podnikovou desktopovou platformu, či lépe řečeno aktualizovanou platformu Intel vPro. Jedná se o podnikovou obdobu platforem Centrino a Viiv, akorát je na rozdíl od nich zaměřena na síťové operace,...
Intel je připraven na přechod na novou podnikovou desktopovou platformu, či lépe řečeno aktualizovanou platformu Intel vPro. Jedná se o podnikovou obdobu platforem Centrino a Viiv, akorát je na rozdíl od nich zaměřena na síťové operace, vzdálený management osobních počítačů a virtualizaci. Aby vaše PC tedy dostalo 'nálepku' Intel vPro, budete muset vlastnit počítač s čipovou sadou Q35 a ICH9DO. Od třetího kvartálu také s procesorem Intel Core 2 Duo E6x50 s podporou FSB 1333 a síťové řešení Intel 82556DM Gigabit LAN.



Nové čipové sady a platformy jsou připraveny na čtyřjádrové procesory Yorkfield a dvoujádrové Wolfdale, které budou vyráběny 45nm procesem. Intel tuto profesionální platformu označuje jako Weybridge a prý varuje zákazníky, že podle původních plánů budou tyto nové dvoujádrové procesory pracovat s FSB 1333 a čtyřjádrové s FSB 1066. Zde to má ale Fuad trošku pomotané, protože nejdřív píše o neexistujících procesorech Yorkdale, dále označuje Wolfdale jako čtyřjádrové s 12 MB cache. Doufejme tedy, že alespoň ostatní informace nebyly pomotané.

Podle původních zpráv a přehledů Yorkfield i Wolfdale z rodiny Penryn měly pracovat s FSB 1333 a nižší 1066 má být určena pro nové Core 2 Extreme QX6800, jež se mají objevit ve třetím čtvrtletí. Dle jistých materiálů to však vypadá, že Fuad má ve zprávách o FSB přeci jen pravdu. Procesory Wolfdale mají pracovat na FSB 1333 i 1066 a Yorkfield s FSB 1066. Vše se ale může ještě snadno změnit.

Zdroj: Fudzilla