Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel představil své produktové plány pro vysoce výkonné počítače

1.6.2010, Jan Vítek, aktualita
Intel představil své produktové plány pro vysoce výkonné počítače
Společnost Intel nám souhrnně představila své plány připravované pro segment vysoce výkonných počítačů. Figurovat v nich budou pochopitelně vícejádrové čipy pro paralelní aplikace a zde se představí první produkt s označením Knights Corner...
Společnost Intel nám souhrnně představila své plány připravované pro segment vysoce výkonných počítačů. Figurovat v nich budou pochopitelně vícejádrové čipy pro paralelní aplikace a zde se představí první produkt s označením Knights Corner vyráběný 22nm procesem a skládající se i z více než 50 procesorových jader. Určen bude pro nejnáročnější segment počítačů využívaných pro vědecký výzkum, klimatické simulace či finanční aplikace.



Vybraní vývojáři také dostanou příslušné sady s označením Knights Ferry a v druhé polovině roku 2010 také Intel hodlá rozšířit objem vývojových nástrojů pro architekturu Intel MIC. Ta vychází z několika projektů Intelu, kam patří třeba Larrabee nebo výzkumné projektory Intel Labs (Single-chip Cloud Computer, atp.)

Pak se také Intel pochlubil, že v žebříčku TOP500 využívá jeho procesory přes 90 procent 4jádrových systémů a zvyšuje se podíl Intel Xeon 5500 (dnes jej má 186 systémů). Sedm systémů také obsahuje nedávno oznámené procesory Intel Xeon řady 5600 s kódovým označením Westmere-EP a dva systémy jsou poháněny novým procesorem Intel Xeon řady 7500 s kódovým označením Nehalem-EX.

Zdroj: TZ Intel