Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.6.2002, Zdeněk Kabát, článek
Na havajském sympóziu se Intel nechá slyšet, že vyvinul technologie, které umožní vyvíjet procesory na frekvencích 4,5 až 6 GHz. Asi se tak opět potvrdí platnost Mooreova zákona, protože společnost navíc čeká procesory taktované na 10 – 20 GHz ke konci této dekády.
R@ndom | 11.6.200212:22

... take vyjadrenia ako "znovu sa potvrdi platnost Moorovho zakona"... moorov zakon nieje ani zakon je to len vyrok nikoho z Intelu ze co chcu robyt aby si udrzali miesto na trhu ... !je to len vyrok!a vyronk treba aj dokazat ... staci na to pouzit matematicku idukciu ... : platnost vyroku prestane platit tak okolo roku 1989 ale ak zobereme len Intel a jeho CPU tak to z mensimi odchylkami plati do dnes ... takze co sa tyka vyroku zmenil by som ho na "Intel sa zase snazi dokazat platnost Moorovho zakona"

Odpovědět0  0
Rasista | 23.11.200217:26

Víš co ty zaprděná slovenská držko nechápu? Že téměř všici slovenští vtírači, co se serou do našich linků, jsou pro AMD, vlastně už to vím! Protože nemaj na Intel penize ty humusnej kokote, a pak si utíraj svoje mindráčky na elitách s intelem. Slováci si kupujou AMD, protože doma nemaj na zaplacení topení, a tak si koupí levný přímotop - AMD (s výborným poměrem cena/výkon:)

Odpovědět0  0
R@ndom | 4.12.200218:18

Rasista???(pokial viem tak toto slovo oznacuje jednotlivca, ktory nenavidi ine rasi! ale teraz neviem, ty si cernoch?, cinan? abo co?---niesi nahodov nacionalista?alebo skor nacista!?!-a ktomu este INTELAK, pripadne M$ pozitiv). Ty si mozes kupovat co xces, mas svoj nazor - ja tiez;a to v akom stave sa nachadza nasa ekonomika ti moze byt u predele.VOLE! Ked tu asi pisem tak sa pri tom neklepem kosou - tez pravda. Asi malo kto si aj u vas moze dovolit internet s cenou cca 60Sk=49Kc na hodinu (1GB/s -net problem) ja ano;P4 som skusal mozno skor ako ty si ho vydel;)Ale nikdy ma neohuryla vykonom a toboz nie cenou;Co to tu vlastne pisem mne by stacila aj 486 s 16MB ram aby som mohol fungovat - Vies tomu sa povie sila - SILA LINUXu! - tu sa stracaju vyznam pojemi vykon, overclocking, cena.Byt volny znamena aj slobodne sa rozhodnut medzi Intelom, AMD ci VIA (alebo Digitalom - dnes uz je sice posmrti {vdaka Intelu - to sa neda zabudnut} ale v nas pamatnikoch stale zije!) ale aj slobodne stiahnut SW k praci, zabave... a slobodnu tvorbu SW. Nepochopil si filozofiu na ktorom sa dnes stavia nova informatika, internet ...
Greenpease - AMD :)

Odpovědět0  0
Ondřej Bouda | 11.6.20028:24

Grrr, hloupá linka! :)
(Ale stejně nechápu, když jsem kliknul na "Odeslat" třikrát, kde su ten komentář vzal počtvrté :) Redakci prosím, nechť tři zbytečné kopie vymázne :)

Odpovědět0  0
Ondřej Bouda | 11.6.20028:22

Miluju formulace typu "Forward bias slouží až k 23% snížení aktivního napájení čipů, zatímco Reverse bias omezí pomocné napájení až 3,5x více, než zvládají současné technologie." - nic neříkají, ale zní to moc hezky: "až 23%". A kolik "pomocného napájení" vlastně zvládají "omezit" zmiňované "současné technologie"? :)

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.